Lider ținut în corzi până la ultimul fluier: UTA II – Progresul Pecica 1-2

0
401

După ce a încurcat-o pe Unirea Sântana, UTA II își propunea să stopeze și noul lider al Ligii a IV-a, Progresul Pecica. După cum avea să debuteze partida se părea că va fi un galop de sănătate al formației mai experimentată, însă „puștii” și-au revenit treptat și au dat o replică bună. Meciul s-a jucat până la ultimul fluier al lui Mircea Ardelean, „galben-albaștrii” ple­când, totuși, cu toate punctele de pe terenul ICRTI.
În chiar minutul 3, Dumitru Copil a fost lăsat să pătrundă până la 15 metri ușor lateral stânga, de unde a trimis spectaculos la colțul lung al porții lui Debre. Oaspeții au încercat să profite de momentul bun, dar Puie a trimis în blocaj din numai 6 metri, după pasa lui Huțanu. UTA II s-a văzut în atac de abia în minutul 25. Atunci, Isac a pătruns pe stânga, a trimis în fața porții, dar Merian și Dumitru nu au ajuns la întâlnirea cu mingea. În minutul 30, s-a făcut 0-2. Sîrbu a pasat filtrant, Copil a finalizat din 8 metri, Debre a respins până la Măgu­lean, care a trimis cu latul în plasă din numai 5 metri.
Tinerii utiștii au dominat clar finalul reprizei și au găsit golul ce i-a băgat în meci. Merian a pasat pe culoar în stânga, unde a apărut Gavrilă, care a driblat și portarul și a trimis în poartă. Același Me­rian a mai făcut două faze excelente, dar, mai întâi, centrarea sa a fost ratată atât de Nistor, cât și de Gavrilă, iar apoi finalizarea din 12 metri lateral stânga a fost slabă.
Și actul secund a început cu gazdele în atac și același Merian a ajuns în poziție de șut, dar a tras în blocaj, după care Cocriș a finalizat la un metru peste transversală. Pecica s-a trezit puțin, iar Huțanu a ratat lovitura de cap din careul mic, iar Arsene a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri. În replică, Haloș a ratat de puțin o lovitură de cap după lovitura liberă a lui Merian, fază la care utistul s-a și accidentat și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Progresul a fost aproa­pe de 1-3, dar Arsene nu a putut relua din numai 4 metri și Hrezdac (pe teren chiar în ziua în care a făcut 17 ani) a respins în ultimă instanță, iar Puie a țintit doar plasa laterală după un corner.
Elevii lui Gaica și Ungur au fost ceva mai proaspeți pe final, dar nu au avut forță în fața porții. În primul minut de prelungire, Gavrilă a centrat de pe dreapta, Nistor a reluat în blocaj, după care Duma a finalizat și el slab din careul mic. Glonțul le-a trecut pe lângă ureche pecicanilor, care au rămas în atac, iar Arsene nu a ajuns de puțin la centrarea șutată a lui Copil. S-a terminat 1-2 și „galben-albaștrii” rămân în fruntea primului eșalon județean, ba chiar sunt campioni de toamnă după eșecul neașteptat al Unirii Sântana, la Săvârșin.
În absența lui David Miculescu, convocat de Ionuț Popa la prima echipă pentru meciul cu U. Cluj și după accidentarea lui Dumitru, Andrei Merian a preluat – oarecum – multe dintre responsabilitățile ofensive ale UTA-ei II în meciul cu Pecica. „Ne-am creat multe ocazii, am ratat destul de mult. Sunt mândru de colegii mei, am făcut un meci bun. Nu pe noi a fost presiunea, ci pe cei de la Pecica, pentru că ei sunt pe primul loc. Noi am încercat să ne facem cât mai bine jocul și să creștem în valoare prin astfel de meciuri, asta e cel mai important. Îmi pare rău că nu am reușit să înscriu, un gol pentru mine în fața domnului Stupar, care mi-a fost și an­trenor, ar fi contat foarte mult. Ne-a lipsit și David Miculescu azi, un jucător bun, talentat, dar, bineînțeles că ne bucurăm pentru el că e la echipa mare. Îi ținem pumnii sper să ne facă mândri. Ne pare rău că nu am reușit să îi facem cadou o victorie lui Hrezdac de ziua sa, însă îi urăm «La Mulți Ani» și poate ne vom revanșa într-o zi într-o competiție a seniorilor. Ca și generație, dacă vom crește treptat în joc, vor veni și rezultatele”, a menționat mijlocașul originar din județul Caraș-Se­ve­rin.
Cu un gol frumos și co-autor la reușita lui Măgulean, Dumitru Copil a fost cel mai bun om al Progresului. „Ne bucurăm de cele trei puncte în fața unor copii foarte talentați, care au tot viitorul în față și pe care eu țin să-i felicit pentru cum au evoluat astăzi. Până la urmă, a câștigat echipa mai experimentată, mai bună în acest moment. Trebuie să recunoaștem că nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar o echipă solidă câștigă și în zile ca acestea. Dacă suntem pe primul loc, înseamnă că merităm să fim acolo, dar greul de abia acum începe. O să luăm fiecare meci în parte, vrem să câștigăm săptămână de săptămână și, sincer, cred că vom și reuși la lotul bun pe care-l avem. Personal, încerc să dau totul pentru echipă, iar dacă am și execuții ca cea de azi e cu atât mai bine. Obiectivul era, însă, victoria și acesta a fost atins”, a menționat „decarul” lui Dan Stupar.
Formații:
UTA II: Debre – Haloș, Salka, Vidican (67 Duma), Mohaci – Hrezdac, Cocriș – Dumitru (34 Nistor), Isac, Merian – An. Gavrilă.
Pecica: Rusu – Țugulescu, Ew. Wild, Edu (66 A. Ponta), Aldan – Huțanu, Sîrbu (53 Marinescu), Arsene, Copil – Puie (84 Ungureanu), Măgulean (90+1 Gyebnar).
Arbitri: Mircea Ardelean – Cristian Cășuț, Florin Vesa. Observatori: Leontin Buda, Ioan Hamza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.