Liderii G8 au transmis luni că perspectivele economiei mondiale rămân slabe, chiar dacă riscurile de declin s-au redus, parţial datorită măsurilor adoptate în Statele Unite, zona euro şi Japonia, transmite Reuters.

Într-o declaraţie transmisă după discuţiile din cadrul reuniunii G8 din Irlanda de Nord privind economia globală, liderii principalelor puteri mondiale au mai spus că Japonia trebuie să răspundă provocării de a defini un plan fiscal pe termen mediu credibil.

„Riscurile de declin în zona euro s-au diminuat în ultimul an, însă (zona) rămâne în recesiune”, se atrage atenţia în declaraţie.

„Relansarea SUA continuă, iar deficitul se reduce rapid în contextul unei nevoi continue de progres spre o sustenabilitate fiscală echilibrată pe termen mediu şi de investiţii ţintite pentru a impulsiona creşterea”, se mai menţionează în comunicat.

Liderii G8 au adăugat că politica fiscală ar trebui să permită o flexibilitate pe termen scurt pentru adaptarea la diferitele condiţii economice. „Ar trebui făcute diferenţe între ritmurile consolidării fiscale pentru diferitele circumstanţe ale economiilor naţionale”, precizează declaraţia.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției