Liderul Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa), Nasser al-Whaychi, a promis că-i va elibera pe membrii reţelei extremiste ţinuţi prizonieri, într-un mesaj online postat în noaptea de duminică spre luni, scrie AFP.

În acest mesaj intitulat ‘Scrisoare către captivii din închisorile tiranilor’, şeful ramuriei yemenite a Al-Qaida susţine că ‘detenţia (prizonierilor reţelei) nu va mai dura’.

„Detenţia nu mai mai dura, iar lanţurile se vor desface”, a mai afirmat liderul jihadist, promiţându-le prizonierilor care sunt membri ai Al-Qaida ‘o ieşire rapidă’.

„Fraţii voştri sunt pe cale să dărâme zidurile (…), iar victoria este aproape”, a adăugat el.

„Suntem pe aceeaşi navă. Unii se află pe punte, iar alţii în cală. Şi fiecare echipă o salută pe cealaltă”, a mai afirmat liderul Aqpa.

Fost om de încredere al lui Osama bin Laden, Nasser al-Whaychi conducere acea ramură a Al-Qaida care este considerată de SUA a fi cea a activă.

Aqpa este suspectată că se află în spatele ameninţărilor cu atentate care au determinat închiderea de misiuni diplomatice americane în circa 20 de ţări, printre care şi Yemen.

 

 

(AS – editor: Ionuţ Mareş)

 

Recomandările redacției