sebdejMeciul de pe malul Crişului Alb a început cu o întârziere de 25 de minute, după ce unul din tușieri a suferit o criză de rinichi. Asistentul Sergiu Neichi n-a reușit să intre pe teren, în locul său fiind chemată de urgență Ioana Șeran, din Ineu. Primul sfert de oră s-a scurs fără ocazii, cu o uşoară notă de dominare a dejenilor. După acest moment, Sebişul a preluat însă controlul şi și-a concretizat dominarea în minutul 35, când Blănaru a pătruns în flancul drept, i-a întors lui Balint, al cărui șut surprinzător din 20 de metri lateral dreapta – la firul ierbii – s-a dus la colțul lung. Peste alte şase minute s-a făcut 2-0: Dobricean a executat un corner de pe dreapta, Albert a reluat din careu până la Blănarula Blãnaru, care a marcat din 6 metri.
Victorie conturată în şase minute
Sebișul a încheiat în forță repriza, trecând milimetric pe lângă golul trei: în minutul 44, Istvan Kovacs a acordat lovitură liberă din 25 de metri lateral stânga, în urma unui fault comis de Kovacs, Bozian i-a trimis lui Blănaru, dar mingea acestuia a trecut puțin peste transversală. Tot gazdele au fost mai periculoase şi după pauză. Mândrușcă a fost deposedat în 8 metri prin alunecare de un fundaș când își pregătea șutul, apoi reluarea lui Balint la colțul scurt a fost respinsă cu reflex uimitor de Szekely.
A treia victorie consecutivă
Atacurile în valuri ale sebişenilor au continuat, Blănaru ratând de puțin ținta în minutul 62. Vizitatorii au fost mai activi pe final de meci, iar în minutul 80 puteau înscrie: Găbruș a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea s-a dus razant cu vinclul. Finalul a consemnat o nouă victorie, a treia consecutivă, pentru Naţional Sebiş, care se menţine în fotoliul de lider al seriei a V-a.
Formaţii:
Sebiș: Soltesz – Mînecan, Albert, Morariu, Neacșu – Balint, Coțan, Bozian, Dobricean (81 Miron) – Blănaru, Mândrușcă. Antrenor: Mihai Petcuț.
Dej: Szekely – Vardea (84 Cristea), Kovacs, Traore, R. Pop, Bratima, Rus, Thiam (46 Bogdan), Găbruș, Cornea (72 Lukacs), Moldovan. Antrenor: Mihai Ciobanu.
Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) – Ianoș Glaser (Poiana Codrului), Sergiu Neichi (Satu Mare). Observatori: Dan Miholcea (Bocșa), Lazăr Pîrvu (Timișoara).

Recomandările redacției