Liderul pierde puncte pe final: Frontiera Curtici – CS Ineu 2-2

0
202

A fost o primă rundă a returului Ligii a IV-a extrem de interesantă cu dueluri directe între pretendente, ambele încheindu-se cu semisurprize. Una dintre ele s-a înregistrat la Curtici, acolo unde liderul bătuse totul în prima parte a stagiunii. Și la fel era să se întâmple și azi, dacă Dan Mâneran nu era în zi de gol pentru zărăndani.
De altfel, în spectaculoasa remiză de la Graniță au punctat doar doi fotbaliști. Remus Avrămuțiu a fost primul pentru gazde, după numai 8 minute. Atunci Prică a pasat excelent, iar fostul mijlocaș al UTA-ei a marcat cu stângul din mijlocul careului. La adăpostul avantajului, curticenii au cedat puțin inițiativa, Ineul a avut o posesie bună, pe care și-a și concretizat-o înainte de pauză. Mai precis, în minutul 43, Mâneran l-a depășit pe Morar pe stânga, a pătruns până în careul mic și l-a executat pe Mucha.
Curticenii au luat-o de la capăt în mitanul secund și la 14 minute de la primul fluier au găsit golul de 2-1. Vereș a centrat din stânga, iar Avrămuțiu a pus stângul: bară-gol. Simțind că nu e cazul să se joace cu focul, „grănicerii” au căutat și golul trei, dar Huțanu l-a grațiat pe Mureșan din poziție de unu la unu cu acesta, dar nici Alin Mihai sau Prică nu au fost mai preciși la finalizare. Totuși, punctele păreau la siguranță, când Gavrilaș a pasat cu boltă în careu, Mâneran a șutat din apropiere, Mucha a respins însă doar până la același jucător care a făcut 2-2. Mai mult, în prelungiri, pe o degajare greșită a goal-keeperului amfitrionilor, mingea a ajuns la Balint, care a încercat lobul, dar a trimis în spatele unui adversar.
S-a terminat egal, iar Curticiul e egala Zăbraniului în clasament după 12 etape. „Ăsta e fotbalul când te joci cu ocaziile. În special la 2-1 puteam închide jocul, dar am ratat și am plătit pe final. Eu îl înțeleg și pe portarul nostru. Majoritatea adversarilor, ca și cel de azi, nu-i pun deloc probleme, iar când e de lucru e puțin deconcentrat. Nu-mi fac probleme, echipa a jucat, a atacat, și-a creat multe ocazii și oricum nu prea contează cu câte puncte intri în play-off. Că ești pe locul 1 sau 4 e cam același lucru, atâta timp cât diferența este de doar un punct între echipe. Nu-mi dau seama cum a fost impus acest sistem, noroc că avem un grup frumos, de caracter, căruia îi place fotbalul și nu vrea să piardă niciun meci, căci altfel miza acestei prime parte a campionatului e extrem de scăzută”, a menționat Radu Anca, „principalul” Frontierei.
Chiar dacă momentan nu e pe loc de play-off, Ineul e în „cărți” și a scăpat de meciurile cu liderul. „Cel puțin în prima repriză, dar, parțial, și în a doua, eu zic că am avut o posesie superioară adversarului. Se poate că echipa gazdă să fi avut ocazii ceva mai clare, dar și noi am avut situațiile noastre. Din punctul meu de vedere, remiza e echitabilă, mai departe rămâne de văzut dacă acest punct va conta la finalul sezonului regulat, când se trage linia”, a punctat și Cristian Sculici, tehnicianul zărăndanilor.

Formații:
Frontiera Curtici: Mucha – Morar, Varga, Gligor, Vereș – Avrămuțiu, Gurban, Prică – Al. Mihai (min. 74 – Brândușe), Huțanu (min. 77 – Al. Don).
CS Ineu: Mureșan – Voștinar, Teședan, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – S. Balaci (min. 68 – Gavrilaș), Florea (min. 92 – Fereștean), Fl. Spătaru (min. 80 – Mihuț), Mâneran – Bârdan.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Filip Cîrmaci, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Eugen Roșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.