PRMEuroparlamentarul Laszlo Tokes a proclamat, într-o conferință de presă susținută la Oradea, anul 2013 drept anul autonomiei. „Am proclamat anul 2013 anul autonomiei, pentru noi va fi anul autonomiei, care este o valoare europeană, o instituție democratică. Autonomia în cadrul federalismului, plecând de la exis­tența sa deja în Europa și având în vedere de a fi creată și în Bazinul Carpatic – ar putea constitui viitorul nostru politic și național”, a spus Tokes.
Afirmațiile sale sunt considerate de către Nicu Cojocaru, preşedintele PRM Arad, ca fiind provocatoare şi cu o puternică încărcătură extremistă. Lide­rul PRM Arad respinge asemenea declaraţii pe care le aperciază defăi­mătoare la adresa României. „Luările de poziţie din ultimii 20 de ani, ale lui Tokes Laszlo se înscriu în acelaşi registru al extremismului şi al iredentismului maghiar. PRM Arad respinge asemenea afirmaţii care nu fac altceva decât să agite spiritele şi nu să rezolve problemele comunităţii maghiare din România”, a afirmat Nicu Cojocaru.
Liderul PRM Arad spune că europarlamentarul Tokes Laszlo reprezintă România în Parlamentul European şi cu toate acestea nu ratează nicio oportunitate de a face declaraţii antiromâneşti. „Tokes Laszlo este, până una-alta, reprezentant al României în Parlamentul European. Atacurile sale la adresa României nu trebuie tolerate, ci oprite încă din faşă. Un asemenea om nu poate reprezenta România, nici măcar pe cetăţenii români de etnie maghiară. Cu asemenea declaraţii, Tokes Laszlo arată că este şi antieuropean, nu doar antiromân”, a mai completat Nicu Cojocaru.

Recomandările redacției