În urmă cu puțin timp s-a încheiat ultimul meci al rundei cu numărul 8 a Ligii a 2-a și, ca de obicei, vă prezentăm un scurt rezumat a ceea ce au făcut pe teren jucătorii arădeni care evoluează în această competiție.

Colonia arădeană de la Dumbrăvița a ieșit învingătoare la limită, în fața vecinilor de la Ripensia, într-un meci în care frații Bodri și Pașcalău au fost titulari iar Petre Simon a intrat pe final de meci, în timp ce David Popa a rămas rezervă neutilizată. Luca Bodri a fost cel mai activ dintre toți, având câteva șuturi periculoase în timp ce Toma le-a dat emoții suporterilor săi la o fază din startul meciului când a părut că a comis henț în careu dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Cel mai periculos arădean de pe teren a evoluat însă în tricoul roș-galben, este vorba de Cristi Gavra, care a avut mai multe incursiuni ce au stârnit panică în apărarea gazdelor dar fără efect pe tabela de marcaj.

CSM Slatina, echipa antrenată de Dan Oprescu, a remizat la Brașov, în defensiva oltenilor fiind din nou integralist Dorin Toma, acesta chiar având un șut periculos spre poarta adversă în prima repriză. Una peste alta însă, Slatina a făcut o partidă slabă iar debutul excelent de campionat, pare acum istorie.

Alexandru Sabău a fost și el integralist în centrul apărării celor de la CSA Steaua, echipă care a jucat împotriva celor de la CSC 1599 Șelimbăr. În minutul 16 a fost aproape de un autogol la o deviere neinspirată a unei mingi care se ducea altfel pe lângă poartă însă din fericire portarul Dincă a fost atent și a reținut. Fundașul arădean s-a revanșat apoi în minutul 21, când a blocat un șut periculos al oaspeților. Din păcate, în minutul 60 Sabău va greși din nou, punându-i pe contraatac pe adversari dar din nou portarul Dincă salvează din poziție de unu la unu cu un jucător al Șelimbărului. Partida, care s-a jucat la Râmnicu Vâlcea, deoarece „militarii“ au terenul suspendat, s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Titular a fost și Hlistei la Politehnica Iași, într-un meci în care echipa lui s-a impus cu 2-0, pe teren propriu, în fața celor de la Minaur Baia Mare. Fostul jucător al UTA-ei a prins însă pe teren doar primele 45 de minute, fiind schimbat la pauză după o repriză în care nu s-a remarcat prin nimic deosebit.

Tot 45 de minute a fost pe teren și Cipri Rus, însă el din postura de rezervă, în meciul Dinamo – Unirea Slobozia. Fostul căpitan al UTA-ei a intrat la pauză, într-un moment în care Dinamo conducea cu 1-0, scor care a și rămas neschimbat până la final. A avut o bară în minutul 62 dar apoi nu a mai reușit nimic notabil.

Alexandru Pătlăgică a prins un sfert de oră pe teren în înfrângerea Metaloglobusului la Miercurea Ciuc. În acest timp, „concurența“ sa la UTA nici nu prinde lotul iar alternativa la un Marko Vukcevic ieșit din formă, pur și simplu nu există.

Iată și rezultatele complete ale etapei plus clasamentul:

  • Progresul Spartac – Unirea Dej  2-2
  • Politehnica Iași – Minaur Baia Mare  2-0
  • CSC Dumbrăvița – Ripensia Timișoara  1-0
  • CSC 1599 Șelimbăr – CSA Steaua  1-1
  • Poli Timișoara – Concordia Chiajna  1-4
  • Oțelul Galați – Viitorul Pandurii Târgu Jiu  2-1
  • FC Brașov – CSM Slatina  0-0
  • Csikszereda – Metaloglobus  2-0
  • Unirea Constanța – Gloria Buzău  3-1
  • Dinamo – Unirea Slobozia  1-0

Recomandările redacției