Astăzi au avut loc două partide contând pentru etapa a 11-a a Seriei a 8-a din eșalonul trei al fotbalului românesc. La Dumbrăvița, Crișul a reușit să își asigure fotoliul de lider și după această etapă, învingând echipa locală. Mai mult, acest rezultat a ajutat-o și pe Lipova să urce pe locul 3. Șoimii au câștigat clar duelul inter-arădean cu Gloria Lunca-Teuz Cermei și a depășit-o în clasament pe Dumbrăvița.

 

CSC Dumbrăvița – Crișul Chișineu Criș 1-2  (0-1)

Gazdele au început mai bine partida și au avut o ocazie mare prin Bura Kot care trimite cu capul pe lângă poartă, din careul mic. După 10-15 minute de adaptare la terenul greu, oaspeții pun stăpânire pe meci și încep să aibă ocazii. Haloș este aproape să-l păcălească cu un șut centrare de la 40 de metri pe portarul advers dar mingea, care îl depășise pe goalkeeper, trece pe lângă poartă. În minutul 25, Modan trage de la aproape 30 de metri dar mingea lovește transversala. Golul însă a fost doar amânat pentru că în minutul 34 Teședan pătrunde frontal prin apărarea adversă, trage de la marginea careului, portarul Trifon respinge slab iar Modan venit din urmă împinge balonul în poarta goală. Până la pauză același Modan este aproape de majorarea scorului dar lovitura liberă executată de la aproximativ 25 de metri, trece puțin pe lângă poartă.

Crișul începe bine și repriza secundă și își majorează avantajul în minutul 53. Gazdele pierd ușor o minge în propria jumătate, Modan liber în careu îl driblează pe Trifon și îi pasează lui Sabău care înscrie în poarta goală. Dumbrăvița se aruncă în atac și pe fondul unei relaxări în jocul oaspeților, își crează câteva ocazii bune de a marca. Imprecizia, intervențiile lui Roșca sau în ultimă instanță bara, îi privează însă pe bănățeni de golul care i-ar readuce în meci. Crișul simte pericolul, încearcă să echilibreze partida, are chiar o ocazie prin Modan care, din poziție bună îl ia la țintă pe Trifon, însă în minutul 71 Clej are o intervenție riscantă pe un asemenea teren, ratează mingea și pentru faultul comis este sancționat cu al doilea galben, fiind eliminat. În 10 oameni, oaspeții nu mai contează în atac dar Dumbrăvița nu reușește decât golul de 1-2. Ce-i drept a fost unul deosebit, Maric prinzând în minutul 80 un exterior de zile mari de la aproximativ 20 de metri lateral dreapta, execuție care catapultează balonul în vinclul porții lui Roșca.

Crișul Chișineu Criș: Al. Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, Mâneran – Teședan, Modan. Au mai jucat: Giurgiu, Ciobotariu, Busuioc. Antrenor: Adrian Abrudean

 

Șoimii Lipova – Gloria-Lunca Teuz Cermei 4-1  (0-1)

Meciul a început cu aproximativ 15 minute întârziere deoarece terenul din Sânicolau Mic a fost impracticabil în urma ploilor abudente din ultimele zile. Gazdele au făcut eforturi pentru a îndepărta apa de pe teren și până la urmă partida a putut începe. Acest lucru nu i-a avantajat însă pe lipovani deoarece oaspeții s-au adaptat mult mai bine la condițiile grele de joc, dovadă că la pauză conduceau cu 1-0 prin golul marcat direct din corner de Sergiu Popa, în minutul 9. După 20-25 de minute Lipova a început să domine, având și câteva ocazii dar fără efect pe tabela de marcaj până la pauză.

Repriza a doua în schimb a fost una la discreția Șoimilor, care vor înscrie de patru ori. În minutul 55, Trabalka transformă un penalty obținut de Ciubăncan. Următoarele 25 de minute se scurg cu o dominare sterilă a Lipovei, răsplătită în minutul 80 cu golul de 2-1, marcat de Nicolescu printr-un șut de la mare distanță. Cermeiul se aruncă în atac însă cei care înscriu sunt tot jucătorii gazdelor, prin Kevin Trabalka, în minutul 83. Scorul final, 4-1, este stabilit de Ciubăncan, în ultimul minut al prelungirilor.

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, Polgar, Aldan –  Brad, Gavrilă, Salhi, Filimon – Ciubăncan, Trabalka. Au mai jucat: Buta, Ban, Simion, Gherasim, Gherman. Antrenor: Flavius Sabău.

Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – Țurcanu, Lazăr – Vlad S. Popa, Piț – R. PopaAu mai jucat: Șimăndan, Bercu, Mateucă. Antrenor: Flavius Moisă.

Recomandările redacției