Ieri și astăzi au avut loc partidele etapei a 17-a (penultima) a sezonului regular al Seriei 8 din cadrul Ligii 3 la fotbal. Iată câteva amănunte legate de rezultatele și prestațiile echipelor arădene

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Crișul Chișineu-Criș 1-0 (0-0)

Într-un meci închis, cu puține faza de poartă, Crișul a fost echipa ceva mai bună în prima repriză când a avut trei oportunități de gol, din păcate ratate. După pauză, gazdele au marcat în minutul 63 prin Bădăuță la practic singura ocazie pe care au avut-o în această partidă. Ultima jumătate de oră liderul a închis meciul și și-a asigurat o victorie la limită, care o transformă în câștigătoarea matematică a sezonului regular.

Crișul: Blaga – Pașca, Sabău, Nistor – Clej, Ciubotariu, Tănase, Siminic – Mâneran (84. Giurgiu), Pașcalău, Ciornei (80. Peter). Rezerve: Pășcălău – Haloș, Popa. Antrenor: Adrian Abrudean

Progresul Pecica – Șoimii Lipova 2-2 (2-1)

Meci dramatic și spectaculos la Pecica, unde oaspeții au reușit egalarea cu câteva minute înainte de final, deși jucau în 10 oameni din minutul 30, când Ciubăncan a văzut al doilea galben. De remarcat că este al doilea meci consecutiv în care lipovanii joacă încă din prima repriză cu un om mai puțin din cauză că un jucător al echipei vede rapid două cartonașe galbene, în meciul de săptămâna trecută cu Dumbrăvița, protagonistul fiind Modan.

Partida de la Pecica a început însă foarte bine pentru oaspeți, care au deschis scorul rapid, în minutul 7, prin Filimon. Replica gazdelor va veni rapid și în minutul 19 Arsene va egala dintr-o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri. La 5 minute după eliminarea lui Ciubăncan, Pecica își va valorifica avantajul numeric și va trece în avantaj prin golul antrenorului-jucător, Bogdan Bozian. Repriza a doua a început cu accidentarea gravă a lipovanului Abel Popa, care după o ciocnire cap în cap cu Bozian a fost schimbat și apoi transportat la spital pentru investigații suplimentare. Cum spunea, deși în inferioritate Șoimii vor domina repriza secundă și în minutul 86 Arsene face fault în careu, este eliminat la rândul său iar Filimon transformă penalty-ul și salvează un punct pentru Lipova.

Pecica: Zamfir – Tugulescu, Dolga, Wild, Onișor – Borcea (87. Tambor), Arsene, Oancia, Mitre – Bozian (75. Răchită), Enciu. Rezerve: Burtic – Bănățan, Dobre, Moraru, Gomboș, Șimonca, Szep. Antrenor: Bogdan Bozian.

Lipova: Iliescu (52. Giosu) – Suslak, Nicolescu, Popa – Nagy (38. Sahli), Simion (52. Buta), Gavrilă, Aldan (71. Prună) – Ciubăncan – Capătă, Filimon. Rezerve: Stoin, Dobrean, Hațegan, Brad, Leric. Antrenor: Flavius Sabău

Avântul Periam – Frontiera Curtici 0-1 (0-0)

După ce în prima parte a campionatului, „grănicerii“ au reușit o singură victorie, iată că de la începutul sezonului de primăvară deja au două, din tot atâtea disputate. Ce-i drept, după victoria împotriva Crișului, de săptămâna trecută, succesul de la Periam era unul scontat, dacă ținem cont de faptul că gazdele sunt lanterna roșie a clasamentului cu doar două puncte acumulate. Unicul gol al meciului a fost marcat de Moldovan în minutul 10. Din păcate autorul golului va vedea cartonașul roșu în repriza secundă și, cu un om în plus, Periamul va domina finalul de meci. Curticenii au rezistat însă dar cu siguranță că spre final au regretat ocaziile ratate în prima parte a meciului, care ar fi făcut finalul mult mai liniștit.

Curtici: Mucha – Morar, Calvin, Puta, Popescu – Moldovan, Coșa, Avrămuțiu, Vereș (33. Huțanu, 57. Lolea) – Andrieș (84. Cleuță) – Burlă. Rezerve: Nan – Ciupuligă, Zsogo, Trifoi. Antrenor: Radu Anca

Gloria Lunca-Teuz Cermei a stat în această etapă. Într-un alt meci al rundei, disputat vineri, CSC Dumbrăvița a învins cu 2-0 pe Pobeda Star Bisnov. Clasamentul în urma acestor rezultate se prezintă astfel:

În week-end-ul viitor este programată ultima etapă a sezonului regular. Crișul Chișineu-Criș va obține probabil prima victorie a sezonului deoarece are meci pe teren propriu cu ultima clasată, Avântul Periam. Progresul Pecica merge la vecina de clasament, Pobeda Star Bisnov în timp ce Gloria Lunca-Teuz Cermei are o misiune foarte grea în fața liderului CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Meci dificil are și Frontiera Curtici care va încerca să repete însă și pe teren propriu jocurile bune din acest start de primăvară, în fața celor de la Dumbrăvița. Șoimii Lipova va fi echipa care va sta în această etapă. Oricum, indiferent de rezultate, lucrurile sunt decise de mult timp în această serie: Crișul Chișineu-Criș și Șoimii Lipova vor juca în play-off iar Progresul Pecica, Gloria Lunca-Teuz Cermei și Frontiera Curtici în play-out.

Recomandările redacției