arbitriCampionatul Ligii a IV-a a debutat apăsat, cu banderole albe pe brațele arbitrilor care au oficiat primele meciuri din stagiunea începută sâmbătă. „E un semn de protest față de neplata baremu­rilor de arbitraj din campionatul trecut, deși echipele și-au achitat datoriile, AJF-ul nu a virat banii. Ce va fi mai departe, nu pot să știu. Miercuri avem ședința săptămânală, vom mai discuta atunci. Nu luăm nicio sancțiune împotriva arbitrilor, toți din Comisie suntem solidari cu ei”, a comentat Claudiu Tripa, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Arad.
Cura: „Arbitrii ar trebui să înțeleagă situația”
Dorel Cura, președintele Asociației Județene de Fotbal, a explicat situația, indicând că problemele financiare traversate de cluburi au determinat situația. „E vorba de banii de pe luna iunie, care ar fi trebuit achitați pe 15 iulie. Vor fi plătiți cu întârziere de o lună, datorită neîncasării la timp a banilor de la anumite cluburi, care trec printr-o situație financiară grea”, a explicat Cura.
Con­ducătorul AJF-ului arădean le-a transmis șefilor arbitrilor că aștepta mai multă înțelegere din partea lor: „Nu înțeleg de ce trei ani am cola­borat bine, iar acum, că se apropie alegerile, apar banderole și cereri de mărire a baremului de arbitraj. Îi înțeleg și pe arbitri, dar și ei trebuie să înțeleagă situația echipelor, fără ele nu am exista”.

Recomandările redacției