Început de retur perfect al juniorilor de la Academia UTA în Liga Elitelor. Sâmbătă, UTA U16 a câștigat cu CFR Cluj, iar, duminică, grupele U19 și U17 au învins pe Universitatea Cluj. În disputele de pe „Motorul”, „șepcile” roșii au condus în ambele întâlniri, dar „roș-albii” au avut puterea să revină și să-și adjudece punctele în joc în cadrul rundei cu numărul 12. Viitorul U 16 a avut etapă liberă la acest sfârșit de săptămână.
Liga Elitelor U19: UTA – U Cluj 3-1 (2-1)
În confruntarea echipeloe de juniori mari, U. Cluj a pus probleme în debutul partidei, iar în minutul 24, pe fondul unei neatenții în defensivă, au reușit să deschidă scorul. Utiștii au răzbunat ratările pe finalul reprizei. În minutul 40, Simon pătrunde pe dreapta și pasează în careu pentru Mitrov, care egalează. După trei minute același, Simon recuperează o minge în treimea adversă și marchează din poziție de singur cu portarul.
Imediat după pauză, Mitrov a realizat dubla. Mijlocașul de bandă primește o pasă peste apărarea clujeană și de la 20 de metri îl lobează elegant pe portarul advres, ieșit la intercepție. Victorie meritată, care o menține pe UTA pe primul în Liga Elitelor U19.
UTA: Opric – Haloș, Salka, Dardai, Mohaci – Hrezdac, Vulturar – Oroian, Gavrilă, Mitrov – Simon. Au mai jucat: Boștină, Rădulescu.
Liga Elitelor U17: UTA – U Cluj 2-1 (0-1)
În cea de-a doua partidă a zilei, juniorii lui Donca, Mărginean și Țamboi au avut parte de un meci și mai greu în fața echipei similare a lui „U”. Prima repriză a aparținut aproape în totalitate oaspeților. În minutul 30, la rampă iese Tirian care reușește să apere o lovitură de pedeapsă. După 10 minute portarul arădean nu și-a mai putut salva echipa, „centralul” validând cu gol o minge care a depășit cu toată circumferința linia porții.
În partea a doua, jocul s-a mai echilibrat, utiștii reușind și ei să pună în pericol buturile adverse. În minutul, 60 Mercioiu este faultat în careu, iar centralul acordă penalty. Rotea
l-a lăsat pe Onișor să execute lovitura de pedeapsă și se face 1-1. Egalarea zdruncină moralul clujenilor, care după 5 minute rămân în zece oameni. UTA continuă presiunea și, cu 10 zece minute înainte de final, Mercioiu înscrie din careul mic pentru 2-1, scor final. Utiștii își iau astfel revanșa după eșecul la același scor din tur și urcă pe locul 4 în seria de Vest a Ligii Elitelor U17.
UTA: Tirian – Tambor, Pătlăgică, Măgulean, Ursoi, Goldiș, Andrieș, Mercioiu, Borcea, Rotea, Maxim. Au mai jucat: Popa, Bortiș, Turcanu, Putnic, Onișor.
Liga Elitelor U16, etapa 12:
UTA – CFR Cluj 3-1 (2-0)
Sâmbătă, pe terenul din Sânicolaul Mic, UTA U16 a primit vizita celor CFR Cluj. Elevii lui Donca, Bogoșel și Țamboi și-au onorat postura de favoriți, iar la pauză conduceau 2-0 prin golurile lui Ciubăncan, din penalty și Pele cu capul, după o lovitură de colț. Ceferiștii au încercat să revină în joc și au marcat în urma unui contraatac, la 5 minute de la reluare. În minutul 61, Ungureanu a făcut 3-1, iar UTA își continuă parcursul perfect în seria a III-a din Liga Elitelor U16.
UTA: Blaga – Opriș, Pele, Cohuț, Șerengău, Mihai, Sarkozi, Ungureanu, Codrea, Ciubăncan, Lingurar. Au mai jucat: Popescu, Ekmekci, Borhan, Cristea.

Recomandările redacției