Toate echipele UTA-ei angrenate în Liga Elitelor au evoluat, duminică, în cadrul ultimei etape a anului. Două dintre ele au simțit gustul victoriei, în timp ce „puștii” lui Mircea Aslău au trebuit să se recunoască învinși cu un gol primit pe final.
Meci decis până la pauză: CFR Simeria – UTA U15 1-3
Primul meci al zilei i-a găsit pe copiii de la UTA U15 dând piept, în deplasare, cu CFR Simeria. A fost un joc care nu a pus probleme formației arădene, chiar dacă antrenorul Donca i-a folosit titulari pe cei cu mai puține minute în acest campionat. UTA a
deschis scorul dintr-o lovitură liberă, în urma unui autogol al gazdelor. Au urmat pe lista marcatorilor Babiciu și Serengău, 0-3 fiind scorul primei reprize. După pauză, la UTA au intrat pe teren toți jucătorii care au făcut deplasarea în județul Hunedoara. Scorul avea să fie 1-3, utiștii marcându-și și ei în proprie poartă, în urma unei lovituri libere a hunedorenilor.
UTA U15: Brândă – Boiț, Urdaș, Babiciu, Sarkozi, Buzgău, Serengău, Ursu, Mare, Deznan, Ciubăncan. Au mai jucat: Tirian – Popescu, Tod, Ristin, Martin, C. Mihai și Cohuț.
Au marcat: Babiciu, Serengău.
UTA U15 încheie anul pe locul 2 în seria a 12-a, la trei puncte distanță de liderul ASU Poli.
Execuții frumoase,
de 3 puncte: UTA U19 –
CSS Slatina 2-1
Juniorii mari au întâlnit pe terenul din Sânnicolau Mic, ocupanta locului 5 în Seria de Vest a Ligii Elitelor U19, CSȘ Slatina. Începutul partidei o găsește pe UTA mai motivată, elevii antrenați de Bogoșel, Petcuț și Țamboi ratând câteva ocazii bune de a marca. În minutul 27, Obrad este faultat în careu, iar centralul dictează lovitură de pedeapsă. Sabău execută puternic, dar peste. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize o incursiune a lui Gruiescu pe stânga se soldează cu o lovitură liberă. Bate Obrad din 20 de metri, iar mingea poposește în poartă. Așadar, pauza o găsește pe UTA în avantaj, 1-0.
La 10 minute de la reluare Morar preia o minge pe piept, iar șutul frumos din afara careului se oprește la rădăcina barei, 2-0. În minutul 60, Teodorovici, improvizat fundaș stânga, faultează imprudent în careu și oaspeții revin în joc. A urmat o jumătate de oră de luptă încrâncenată, dar utiștii au reușit să-și păstreze avantajul și să închie anul 2018 pe locul 7 în seria de Vest, la 11 puncte în spatele liderului neînvins, Universitatea Cluj.
UTA U19: Creța – Haraseniuc, Sabău, Onuțan, Teodorovici – M. Popa, Dardai – Gruiescu, Obrad,
Morar – Nagy. Rezerve: Debre, Petcuț, Lazăr.
Neatențiile la respingere au costat scump: UTA U17 – Știința Craiova 1-2
În ultimul meci al zilei, UTA U17 a fost gazdă pentru juniorii de la Știința Craiova. Meciul a început echilibrat și, până în minutul 25, oaspeții au avut o singură ocazie, un șut deviat în bară. În minutul 44, la un șut greu respins de Manea, fundașii arădeni nu urmăresc mingea și un craiovean înscrie din 5 metri.
Elevii lui Mircea Aslău au ieșit mult mai motivați de la vestiare, iar, în minutul 49, Cristi Moldovan egalează cu șut din afara careului. Când mai erau 10 minute până la fluierul final oltenii primesc ușor o lovitură liberă pe partea stângă. Mingea centrată traversează tot careul, un adversar lovește mingea cu capul în bară, iar pe reluare Știința izbutește golul decisiv.
Cu toată dăruirea arădenilor scorul nu a mai putut fi întors, iar finalul de tur o găsește pe UTA U15 pe penultimul loc.
UTA U17: Manea – Pătlăgică, Găină, Turc, Miclea, Merca, Maier, Jula, Rotea, C. Moldovan, Aslău. Au mai jucat: Gădărici, Irimia, Onișor, B. Moldovan.
Liga Elitelor se va relua la începutul lunii martie, doar cu UTA Under 19 angrenată contra lui CN Mureș, acasă. Colegii mai mici ai lui Gruiescu et. comp. au parte de etapă liberă.

Recomandările redacției