Liga Elitelor: utiștii s-au încălzit cu Colțea Brașov pentru derby-urile cu CFR Cluj, Atletico termină anul pe locul 2 la Under 15

0
285

Doar patru dintre cele șapte echipe ale județului Arad angrenate în ediția 2019-2020 a Ligii Elitelor au intrat pe teren weekendul trecut. Cele două formații ale Viitorului, angrenate la U15 și U16 au avut rundă liberă, ca și UTA U16, de altfel. Dar iată desfășurătorul rundei:
Liga Elitelor U19, etapa a 20-a: UTA – Colțea Brașov 8-0 (6-0)
Tinerii îndrumați de Gaica și Ungur au controlat partida cu brașovenii de la un capăt la altul. Meciul a început perfect cu Simon care a deschis scorul din penalty, în minutul 8. A urmat o perioadă de acalmie care nu prevestea o „furtuna” de goluri ce avea să urmeze. În decurs de 10 minute scorul s-a făcut 6-0, cu câte o „triplă” în dreptul lui Simon și Merian. În partea a doua, deși utiștii nu au mai forțat, s-a mai înscris de două ori: Sfîrlea, cu capul și Mitrov, cu un șut frumos din marginea careului.
UTA: Opric – Haloș, Salka, Pascu, Mohaci, Sfîrlea, Gavrilă, Rădulescu, Merian, Simon, Mitrov. Au mai jucat: Boștină, Răzban, Maier, Bortiș, Tambor.
Liga Elitelor U17, etapa 20: UTA – Colțea Brașov 3-0 (0-0)
În a doua partidă a zilei pe „Motorul”, la U17, juniorii antrenați de Donca, Mărginean și Țamboi au trăit periculos în partida cu cei de la Colțea. UTA a avut o posesie mai bună în prima parte și nu a reușit să-și fructifice ocaziile create. Practic, presiunea celor trei puncte puse în joc și-a pus amprenta pe jocul utiștilor. Golul eliberator a venit în minutul 58 din gheata lui Onișor, servit perfect de Rotea. În minutul 71, Măgulean profită de o eroare a portarului advers și înscrie cu capul. Proaspăt intratul Narsesovici marchează și el din poziție de singur cu portarul și stabilește scorul final: 3-0.
UTA: Roșca – Popa, Pătlăgică, Blaga, Putnic, Ursoi, Goldiș, Andrieș, Onișor, Mercioiu, Rotea. Au mai jucat: Puta, Măgulean, Narsesovici, Dănilă, Mocanu.
Liga Elitelor U15, etapa a 6-a: Electrica Timișoara – Atletico Arad 0-5
Puștii pregătiți de Francisc Tisza și Bogdan Oneț au terminat anul pe locul 2 în seria a 12-a a Ligii Elitelor U15 după demonstrația de forță de la Timișoara. A fost 5-0 pentru „galben-negrii” contra celor de la Electrica, după „dublele” lui Pașcalău și Bokse și reușita lui R. Pop. „Dincolo de rezultat, am avut momente de joc bune, iar obiectivul nostru e clar. Vrem să vedem cât mai multe lucruri care să ne aducă un joc individual și colectiv cât mai bun, toate cu scopul de a ajunge să jucăm un un fotbal total, atât fizic, cât și tehnico-tactic. Ne interesează în mod special inteligența jucatorului în situații de presiune și viteză maximă. Când o să facem lucrurile astea atunci o să fim mulțumiți, indiferent de rezultat”, a menționat Bogdan Oneț.
Atletico: Malita – Anișorac, Popa, Iurasciuc, Manoilă – Ronai, Luca, R. Pop, Covaci – Bokse, Pașcalău. Au mai jucat: Mitu, Călin, Cohuț, Caia, Rucăreanu.
În fine, CS Ineu a evoluat și a pierdut rău, 0-9, pe terenul liderului seriei, Juventus Timișoara. „ Am evoluat dezastruos, am fost foarte ușor depășiți în special în apărare, unde ne-a lipstit Cioară, unul dintre fundașii centrali titulari. Oricum, atitudinea la jumatate de echipa a lăsat de dorit”, consideră antrenorul Flavius Brîndușe.
Dacă întrecerile de la U15 au luat sfârșit în acest an, sâmbătă, se anunță maraton pe „Motorul”. De la ora 10, UTA U16 (locul 1) primește vizita penultimei clasate, LPS Bihorul. De la ora 12, începe derby-ul dintre primele două clasate ale seriei de Vest în Liga Elitelor U19, UTA – CFR Cluj. În ultimul meci, UTA U17 se va bate tot cu CFR Cluj pentru locul 3 din serie. În fine, Viitorul U16 se deplasează la Mediaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.