Liga I poate începe cu Hațegan sau Ardelean la centru

0
620

Arbitrii finalizează pregătirea pentru reluarea competițiilor oficiale din primele două eșaloane fotbalistice din România cu testele fizice. În Liga I se joacă atât în play-off, cât și în play-out, după programul inițial, în timp ce Liga a II-a se va finaliza cu acel inedit play-off, de cinci etape, în care echipele intră cu punctele înjumătățite.
Comisia Centrală a Arbitrilor a optat pentru 70 de centrali și tușieri pentru finalul stagiunii, printre aceștia aflându-se și arădenii Ovidiu Hațegan și Mircea Ardelean.
Cei doi au susținut acasă, pe Stadionul „Gloria”, cele două probe pe care le-au trecut cu brio. La fel ca și colegii lor din Oradea, Octavian Șovre, Ciprian Danșa, Florin Marcu și Rareș Vidican. Testele au fost supervizate de fostul arbitru FIFA, Marian Salomir, ajutat de Marius Omuț, arbitru din lotul de Liga a II-a, care – însă –
și-a terminat treaba în acest sezon.
Conform Protocolului de Reluare a Competițiilor, în fiecare oraș în care se va disputa un meci de fotbal va fi alocat un arbitru de rezervă, în cazul în care unul dintre cei patru arbitri din brigada desemnată pentru meciul respectiv nu va putea participa.
„Fluierașii” au efectuat deja testele Covid-19, iar rezultatele au fost toate negative. Testarea se va repeta la fiecare 14 zile, iar costurile acestor teste sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal.
Dacă până acum testele fizice se desfășurau în același loc, de data aceasta au fost înființate şase centre în țară pentru a se evita aglomerarea și deplasările pe distanțe lungi.
Pe lângă Arad, cavalerii fluierului vor susține teste și la Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Craiova, Pitești și București.
Liga I se va relua în weekendul 12-14 iunie, pe când play-offul eșalonului secund debutează pe data de 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.