Principalul punct de dezbatere din Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în ședința de ieri, 3 august, urmărit în primul rând de echipele din partea secundă a Ligii 1 și de cele care au ratat promovarea din Liga a II-a, era cel legat de mărirea numărului de echipe din prima ligă, de la 14 la 16.
Fotbalul românesc va continua însă în următorul sezon cu același sistem cu 14 echipe, cu play-off și cu play-out, din informațiile ProSport.
S-a trecut repede peste
propunerea cu 16 echipe
Ideea e că un număr mai mare de echipe în Liga 1 scade suma de bani pentru fiecare echipă. În plus, deținătorul de drepturi TV nu a agreat această variantă și s-ar fi ajuns la rezilierea angajamentului, ceea ce ar fi aruncat fotbalul românesc în faliment total.
Oricum, în şedinţa de ieri condusă de preşedintele Răzvan Burleanu a existat doar o prezentare a avantajelor unui astfel de sistem cu 16 echipe pe care FRF îl pregăteşte de mai mult timp. Dar dacă nu există o poziție a celor care dau banii, varianta a fost discutată fără a se ajunge la o decizie sau la vreo concluzie.
Poli Iași, Rapid și Petrolul au făcut propuneri către FRF
Poli Iași era unul dintre cluburile din Liga 1 care se află în impas și propusese federației schimbarea sistemului primei ligă încă din această vară. Bineînțeles, Chindia, care a retrogradat matematic, i-ar fi convenit de minune, iar Dinamo ar fi fost și ea o beneficiară, fiindcă are șanse mari să pice în Liga a II-a, pentru prima dată în istoria clubului.
Din Liga a II-a, Rapid și Petrolul au propus federației ca, în cazul în care se adoptă trecerea la 16 echipe în Liga 1, atunci să organizeze alte două baraje între ultimele două clasate din play-out-ul Ligii 1, respectiv ocupantele locurilor 4 și 5 din play-off-ul Ligii a II-a, pentru în primul eșalon să fie prezente echipele care demonstrează pe teren că merită acest lucru.
Sursa: Liga2.prosport.ro 

Recomandările redacției