ligaÎn jur de 31.000 de vârstnici arădeni, membri ai Ligii Judeţene a Pensionarilor (LJP) au pensii mai mici de 600 de lei. Pentru aceştia organizaţia arădeană Federaţiei Naţionale „Unirea“ a Pensionarilor a cerut ajutoare financiare. Deşi şi anii trecuţi, vârstnicii arădeni trebuiau să beneficieze de aceste ajutoare, Liga Pensionarilor nu a primit fonduri suficiente pentru a le acorda.
Liga Judeţeană şi Filiala Municipală a Pensionarilor a făcut demersuri la Federaţia Naţională „Unirea“ a Pensiona­rilor, precum şi la Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice, pentru acordarea de ajutoare financiare vârstnicilor arădeni. Aceste ajutoare financiare în sumă de până la 50 de lei de persoană se acordă în baza legii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, bătrânilor cu venituri mici.
Din cei aproape 63.000 de membri ai Ligii Pensionarilor Arad, peste 31.000 au pensii de până la 600 de lei. Toţi aceştia ar trebui să primească acest ajutor financiar, oricum destul de mic. Liga Pensionarilor a mai cerut Fe­deraţiei Naţionale „Unirea“ a Pensio­narilor ca fondurile să fie alocate direct organizaţiei locale de pensionari.  Liga arădeană are 57 de filiale şi şapte cluburi în judeţ. „Am transmis lista cu cei peste 31.000 de membri, care au pensii de până în 600 de lei. Aceşti pensionari ar trebui să pri­mească ajutor financiar. În plus am cerut ca fondurile pentru aceste ajutoare să nu mai fie alocate prin Federaţia Naţională «Unirea» a Pensionarilor, că să ne fie direct alocate nouă. Şi asta pentru că, spre exemplu, deşi avem mii de vârstnici care ar merita să primească măcar acest ajutor, anul trecu nu am avut bani decât pentru 200 de persoane. Nu am primit finanţare decât pentru acest număr redus de persoane, în timp ce organizaţiile de pensionari din alte judeţe au primit mai multe fonduri“, a susţinut Costică Corodescu, preşedintele Ligii Judeţene a Pensionarilor Arad.
Liga Pensionarilor mai pregăteşte şi un eveniment distractiv dedicat membrilor. Ca în fiecare an, LJP va organiza Balul Pensionarilor, pe data de 4 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Vârstnicii vor fi aşteptaţi cu un meniu bogat şi muzică. Evenimentul va începe de la ora 15.00. Vârstnicii care doresc să participe la bal trebuie să ia legătura cu Liga Pensionarilor.

Recomandările redacției