Vârstnicii din mai multe localităţi din judeţ vor putea deveni membri cu drepturi depline ai Ligii Judeţene a Pensiona­rilor Arad (LJP). Asociaţia care repre­zintă interesele pensionarilor arădeni pune la dispoziţia acestora mai multe facilităţi, începând de la informare pe teme legislative şi până la împrumuturi avantajoase în sistem de ajutor reciproc. Liga intenţionează să înfiinţeze filiale în mai multe  localităţi din judeţ.
Reprezentanţii asociaţiei de pensionari au anunţat că, în acest an vor fi înfiinţate noi filiale de ligă, în localităţi precum: Vârfurile, Dezna, Beliu, Săvârşin şi Bata. Vârstnicii se vor putea înscrie ca membri în aceste filiale, urmând a beneficia de anumite facilităţi. Desigur, condiţia de membru presupune şi achitarea unei cotizaţii. „Intenţionăm să ne extindem prin înfiinţarea unor noi filiale de ligă în judeţ. Pentru ca aceste puncte să fie înfiinţate este necesar ca în localităţi, pensionarii să îşi dorească să se înscrie. Fiecare filială va avea un preşedinte şi un comitet executiv. În anumite localităţi vom deschide şi puncte ale Casei de Ajutor Reciproc a LJP. Oricum fiecare membru poate face împrumuturi în condiţii avantajoase“, a sus­- ţinut Costică Corodescu, preşedintele Ligii Judeţene a Pensionarilor Arad. LJP are în municipiu şi judeţ zeci de magazine sociale. Câteva dintre acestea sunt dechise în localităţi ca Pâncota, Felnac, Pe­cica, Chişineu-Criş, Secusigiu.
Alte planuri ale reprezentanţilor LJP sunt legate de reorganizarea structurilor filialelor. Reprezentanţii din conducerea filialelor, care au deja două man­date vor fi schimbaţi.

Recomandările redacției