bahnean

Cosmin Băhnean, preşedintele LSUAV, a fost ales vicepreşedinte pe Zona de Vest a USR

Liga Studenţilor din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu (LSUAV) şi-a făcut bilanţul. Reprezentanţii studenţilor spune că anul 2014 a fost unul cu multe reuşite la activ, prin implicarea în viaţa academică arădeană şi naţională şi crearea de proiecte care au inclus atât studenţii din centrul universitar, cât şi tinerii din judeţ. „Implicarea în dezvoltarea Uniunii Studenţilor în Zona de Vest a ţării este cunoscută prin statutul dobândit de-a lungul timpului ca fiind organziaţie cu oameni muncitori, bine organizaţi, cu idei, oameni dedicaţi cauzei, mereu prezenţi în toate şedinţele Adunării Generale a Uniunii Studenţilor din România (USR), toate ediţiile Congresului Studenţilor din România, unde LSUAV a muncit alături de colegii din Bucureşti de fiecare dată. Dovadă este şi dobândirea în septembrie 2014 a funcţiei de vicepreşedinte pe Zona de Vest a USR a preşedintelui LSUAV, Cosmin Băhnean”, se arată într-un comunicat de presă al LSUAV.

Membrii ligii susţin că s-au implicat dezbaterea „Legii Internshipului”, informând studenţii beneficiile adoptării acestei legi, menită să creeze o „punte de comunicare” între mediul universitar şi instituţiile private. „Au urmat un concurs de pescuit între studenţi şi profesori, Ziua Porţilor Deschise la UAV (unde au participat circa 200 de elevi), «Student pentru o zi» (circa 100 de elevi) şi «Fashion Frame» (unde au participat, tineri, studenţi şi oficialităţi). Aflat la prima ediţie, «Fashion Frame» a fost un eveniment ce a transformat holul corpului M al Universităţii Aurel Vlaicu într-un centru al modei arădene, reunind creatori de modă de renume, cum ar fi Raluca Burtea, Felba, Liliana Bădău şi prezentarea unei colectii de ochelari”, se mai arată în comunicat. Liga s-a mai implicat într-o campanie de solidaritate cu câteva centre universitare cu dizabilităţi din Republica Moldova „Bucovina Book Academy”, campanie în care s-au adunat cărţi pentru a fi donate în vederea realizării unor biblioteci proprii ale acestor centre.

Cel mai mare proiect desfăşurat pe timp de vară al  LSUAV fost Ghioroc Summer Fest. „Aflat la cea de-a patra ediţie, având ca eveniment central «Noaptea Dj-ilor», a adunat peste douăzeci de mii de vizitatori de-alungul a nouă săptămâni de loc concursuri de volei, fotbal pe plajă precum şi alte concursuri distractive. Au urmat programul de tutoriat pentru studenţii de anul I şi Festivalul Naţional UniFest. În perioada UniFest-ului (aflat la a XIII-a ediţie la Arad) studenţii au participat la evenimente culturale, educaţionale, training-uri, seri de karaoke, jocuri de societate, concursuri sportive – fotbal, paintball, dart’s, poker, bowling, beer-pong, tunning show. Închierea festivalului a fost marcată de către Balul Bobocilor, «Ice&Fire»”, se mai arată în comunicat. La evenimentele organizate au participat astfel peste 3.000 de tineri.

La sfârşit de an, LSUAV a fost alături de copiii instituţionalizaţi, oferindu-le cadouri de Crăciun. Mai mult, membrii ligii s-au implicat şi în proiectul „Trăieşte Magia Crăciunului, Dăruind”, demarat de Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„La sfârşitul anului 2014, L.S.U.A.V. a obţinut titlul de cea mai activă organizaţie din cadrul Uniunii Studentilor din Romania, datorită numărului de proiecte organizate şi implicarea în organizarea acestora. În cadrul proiectelor desfăşurate LSUAV a beneficiat de sprijinul atât al partenerilor privaţi, cât şi al instituţiilor de stat”, mai susţin reprezentanţii LSUAV.

Recomandările redacției