messi3Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunţă că a semnat un nou contract privind condiţiile de disputare a meciului amical România – Argentina, în care se prevede că oaspeţii trebuie să vină la Bucureşti cu Lionel Messi şi cu 80 la sută dintre vedetele care au evoluat în preminariile Cupei Mondiale.
„Cu puţin timp înaintea Sărbătorii Crăciunului a fost semnat noul contract, care stabileşte condiţiile de disputare a jocului amical dintre echipele naţionale A ale României şi Argentinei. Meciul va avea loc în ziua de 5 martie 2014, pe Arena Naţională din Bucureşti, ora de start urmând să fie stabilită de comun acord cu deţinătorul drepturilor de transmisie TV a jocului. Conform contractului, printre altele, în «11»-le de start al naţionalei «pumelor» vor trebui să se afle (exceptând cazuri de forţă majoră) Lionel Messi şi minim 80 la sută dintre fotbaliştii care au luat parte la partidele ce au fost jucate de Argentina, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014, în sezonul competiţional 2012-2013”, se arată în comunicatul postat, marţi, pe site-ul FRF.
Prima reprezentativă a României trebuia să întâlnească selecţionata Argentinei la 10 august 2011, într-o partică amicală organizată pentru inaugurarea Arenei Naţionale. Amicalul a fost însă anulat de Federaţia Argentiniană de Fotbal, care a promis ulterior că va fi de acord cu reprogramarea partidei.
România a ratat calificarea la CM din Brazilia, în urma barajului cu Grecia, în timp ce Argentina, locul 3 în clasamentul FIFA/Coca-Cola, a câştigat grupa sud-americană a preliminariilor şi este una dintre favoritele la câştigarea trofeului.

Recomandările redacției