La a treia încercare, Șoimii Lipova a ieșit învingătoare dintr-un derby județean. După remiza de la Cermei și eșecul de la Chișineu Criș, a urmat Victoria din finalul disputei de la Pecica, la capătul unei partide în care a avut mai mult inițiativa. În condițiile în care i-au lipsit oameni importanți, precum Creța, Gabor, Copil sau Szekely, Progresul a părut mulțumită cu remiza, dar a trebuit să se recunoască învinsă de o formație ce ajungea cu cuțitul la os dacă nu învingea sâmbătă.
Din pricina absențelor enumerate mai sus, Dan Stupar și-a dereglat puțin „mecanismul” ce a funcționat atât de bine de o lună și jumătate încoace. „Într-adevăr, ne-au lipsit niște fotbaliști importanți, dar am încredere în toți jucătorii din lot. Într-adevăr, un atacant masiv ca Szekely e puțin mai greu de înlocuit, căci l-am adus tocmai pentru situații în care adversarul nu ne permite să construim din zona 1 spre zona 2 și avem nevoie de mingi lungi. În acest caz, un vârf puternic putea să susțină atacul, însă, repet, chiar și așa, trebuia totuși să gestionăm poate altfel partida, iar cei care își așteaptă uneori rândul să suplinească astfel de absențe. Ne-a mai lipsit și Gabor, jucător experimentat, puternic în linia de fund, dar și Creța care a dat calitate în poartă și ne permitea să câștigăm un senior în teren”, a menționat antrenorul pecicanilor.
Comentând efectiv desfășurarea partidei, dar și deznodământul ei, fostul fundaș al UTA-ei a adăugat: „Este regretabil că după o serie bună de rezultate am pierdut acest joc acasă. Am întâlnit un adversar preocupat de joc, știam că va fi un meci greu, cu atât mai mult cu cât Lipova venea după o serie negativă. Știam că locul lor din clasament este mincinos. Astăzi, din păcate, am avut o evoluție oscilantă, cu momente bune și mai puțin bune. Pe final ne-am lăsat presați prea mult, iar după patru cornere în care nu am reușit să respingem pozitiv mingea departe de careu, am luat golul doi. Poate mai echitabil era un rezultat de egalitate, căci ocaziile au fost împărțite. Asta e, trebuie să acceptăm eșecul și să muncim mai departe. O echipă puternică trebuie să-și revină chiar din etapa următoare”.
Și Lipova a avut două absențe importante, Filimon și Dobrean, însă echipa a funcționat și fără ei. „În toate meciurile anterioare am jucat bine. dar a lipsit victoria. A apărut o frustare în rândul jucă­- torilor și acum s-au descătușat. Mă bucur pentru ei, dar și pentru conducere, pentru că nu e bine să te vezi acolo jos în clasament. După posesie și numărul de ocazii, victoria noastră este meritată. Vreau să felicit și adversarul pentru că a jucat fotbal. Nu s-a pus pe două linii ca majoritatea echipelor pe care le-am întâlnit. Nici noi, nici Pecica, nu avem forță să promovăm, așa că nu aveam motive să nu jucăm fotbal. Sperăm să începem o serie pozitivă pentru că am stat prost cu psihicul până acum”.
Interesant este că Lipova a aliniat o linie de fund total inedită, fără fundași de meserie. „Sigur, ne interesează să ne și apărăm, dar la noi mai mult contează construcția plecând de la fundași. Așa că am consi­derat că ne descurcăm bine cu «închizători» de calitate pe acele posturi din centrul apărării, mai ales că Polgar și Lazea sunt obișnuiți cu organizarea jocului. Nagy a jucat atacant la UTA, a fost și mijlocaș dreapta, dar la Oradea a jucat și fundaș. Acolo îl folosesc și eu tot pentru că am nevoie de calitate pe benzi și este util la faza de atac. Aceeași teoerie o am și despre Prună”, a adăugat Sabău.
Andrei Sulea a spart și el gheața după runde de secetă. „Este un jucător util, care nu marchează meci de meci, dar o face când trebuie”, a încheiat tâînărul antrenor al „șoimilor”.

Recomandările redacției