Turul doi al alegerilor prezidențiale a mutat întreaga etapă a Ligii a III-a pentru ziua de vineri, 22 noiembrie. În cazul Lipovei, vorbim despre al doilea meci la rând pe teren propriu și tot împotriva unei formații din zona retrogradabilă. După 4-0 cu ACS Poli, „șoimii” vor să-și ia punctele și în compania „lanternei roșii” și, eventual, să ofere și spectacol la ultima apariție oficială în fața propriilor susținători într-un an 2019 pozitiv pentru gruparea de pe malul Mureșului.
Gilortul Târgu Cărbunești tocmai a câștigat al doilea meci stagional, victimă fiind o altă formație arădeană, Național Sebiș. A fost 2-0 pentru echipa lui Marius Ion, Monel Cârstoiu sau Alex Avramescu (care la Lipova revine după suspendare), jucători care au trecut și prin fotbalul arădean. La acest rezultat gorjenii speră din nou la salvare, mai ales că distanța față de primul loc peste linie, ocupat de Deva, este de doar 5 puncte.
Doar că oltenii vor da peste o formație ce a dat mult din coate pentru a căpăta constanță în rezultate și, cu siguranță, nu mai concepe să piardă puncte până la pauză de iarnă. „Întâlnim o echipă ce pare într-o formă mai bună dacă a reușit să treacă de Sebiș. Vom fi atenți și concentrați pentru că nu avem voie să facem un greșit, mai ales că jucăm acasă, unde – bineînțeles că – vrem să câștigăm. Mai ales că este ultima reprezentația din acest an în fața susținătorilor noștri”, susține Alexandru Simion.
Mijlocașul crescut de UTA a bifat destule minute în ultimele partide, profitând – oarecum – de problemele medicale ale lui M. Popa si Dobrean sau coborârea în defensivă a lui Lazea. „Încerc să îmi fac treaba cât mai bune atunci când sunt solicitat. Tratez serios antrenamentele și respect indicațiile antrenorului și cred eu că m-am achitat onorabil de sarcini. În general, cu toții tratăm serios antrenamentele și jocurile, nu contează cu cine jucăm, nu ne uităm la clasament și ne dorim victoria în fiecare meci”, a adăugat Simion, fotbalist care a promovat cu Lipova în Liga a III-a, după care a plecat împrumut la vecinii din Zăbrani.
Popa și Dobrean, ca și Gherasim, de altfel, vor fi spectatori și la jocul de vineri de pe arena „Podgoria”, din Pâncota, de la ora 14. Totodată, Stoin este incert.
Formații probabile:
Lipova: Iliescu – Polgar, Lazea, Bercu, Filimon – Istrate, Prună, Simion, D. Rusu – Sulea, Banyoi.
Gilortul: Jianu – Buzurin, Dolcescu, M. Ion, Paștiu – Avramescu, Gîlceavă – Codin, Bubuioc, Almăjanu – Sorea.

Recomandările redacției