O parte din zona din vecinatatea liceului, unde urmeaza sa fie amenajata parcareaÎncepând cu săptămâna trecută au fost demarate lucrări pentru amenajarea unei noi parcări în oraşul Lipova, parcare ce va fi realizată pe strada V. Bugariu, în imediata vecinătate a Liceului Atanasie Marienescu. Aceasta va urma să deservească în principal personalul liceului dar și pe locuitorii care au probleme de rezolvat în respective zonă.
Deşi spaţiul pe care urmează a fi amenajată noua parcare a fost utilizat şi pâna acum de autoturismele perso­na­lului Liceului Atanasie Marienescu, condiţiile în care se prezenta această zonă nu erau prea bune, terenul fiind cu denivelări şi gropi, fapt care a condus la luarea deciziei amenajării acestei parcări, cu atât mai mult cu cât se află într-o zonă centrală, foarte populată.
Acest proiect a fost demarat de Primăria Oraşului Lipova, el cuprinzând amenajarea a 36 de locuri de parcare. În ceea ce priveşte dimensiunile parcării ce urmează a fi amenajată de-a lungul clădirii ce găzduieşte liceul acestea au următorile valori:
– Suprafaţă amenajată: 506.57 mp;
– Suprafaţă utilă: 500.08 mp;
– Suprafaţă trotuar amenajat util: 11.70 mp;
– Dimensiunea parcării: 5.40 x 93.81 m.
Astfel, parcarea are o lungime de 93.81 m, fiind traversată de un trotuar de acces de la parcare la intrarea în liceu, trotuarul având lăţimea de 1.20 m, noua parcare fiind destinată doar autoturismelor.

Recomandările redacției