Litigii la CJP: vârstnicii arădeni au contestat decizii de pensionare și au cerut recalculări

0
466

Mai mulți arădeni nemulțumiți de cuantumul banilor pe care îi primesc de la stat, după zeci de ani de muncă au contestat deciziile de pensionare. Casele de Pensii au parte de conflicte în urma contestațiilor făcute de pensionari și asigurați.

Compartientul juridic al Casei Județene de Pensii Arad a avut înregistrate 206 litigii, în cursul anului trecut.

Conform unui raport prezentat de conducerea Casei Județene de Pensii Arad, reprezentată de directorul Mihaela Vasil – cele mai multe litigii au vizat contestarea deciziilor de pensionare, emise de instituție. Pensionarii au invocat motive de nemulțumire precum modul de stabilire a pensiilor și recalcularea pensiilor în sistemul unitar de pensii. Mulți vârstinici au cerut recalcularea pensiilor prin luarea în calcul a periaodelor în care, salarizarea s-a efectuat în acord global. De asemenea, s-a ajuns la litigii și pentru actualizarea pensiilor pentru magistrați și pentru legi speciale.

Nu în ultimul rând s-a solicitat anularea actelor administrative, în timp ce unii asigurați au reclamat refuzul de acordare a unor drepturi salariale, fiind înregistrate și litigii de muncă.

„Situația privind gradul de soluționare a litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată la data de 31 decembrie 2019 este: numărul total de litigii este de 162 – de natura asigurărilor sociale și litigii de muncă, dintre acestea 55 fiind soluționate în favoarea Casei Județene de Pensii și un număr de 70 de litigii, în defavoarea instituției. Pe rolul instanțelor de judecată se mai află 179 de cauze“, a susținut conducerea Casei Județene de Pensii Arad. Raportul privind situația conflictelor de acest gen a fost prezentat în ședința Colegiului Prefectural.

Nu în ultimul rând, prin registratura generală s-a asigurat înregistrarea a circa 57.647 de documente, repartizarea și transmiterea corespondeței către direcțiile de specialitate din cadrul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.