Litigiile de muncă au crescut cu 130% la Tribunalul Arad

0
285

În primele patru luni ale anului, volumul total de activitate al Tribunalului Arad a crescut cu 8,72% față de aceiași perioadă a anului trecut. 

În ceea ce privește Secția I Civilă, se constată o creștere a volumului de activitate cu 9,13%. La Secția II Civilă, volumul de activitate a scăzut cu 22,16%. Scăderea volumului de activitate la această secție este explicabilă prin faptul că, pe de o parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect procedura insolvenței, iar pe de altă parte a scăzut numărul cauzelor având obiect litigii cu profesioniști, înregistrate în apel. 

În ceea ce privește Secția III – de Contencios Administrativ și Fiscal, Litigii de Muncă și Asigurări Sociale, volumul de activitate a crescut cu 44,32%. Această creștere este explicabilă prin faptul că în primele trei luni ale acestui an a crescut numărul cauzelor având obiect litigii de muncă – drepturi bănești. În primele trei luni ale anului 2021, numărul de acțiuni în materie de litigii de muncă a crescut cu 129,3% față de aceiași perioadă a anului precedent. 

La Secția penală volumul de activitate a crescut cu 7,97%. 

În ceea ce privește judecătoriile aflate în circumscripția Tribunalului Arad, din analiza comparativă a evidențelor statistice cu aceeași perioadă a anului 2020, se observă următoarele: volumul de activitate al Judecătoriei Arad a crescut 6,61%. 

La Secția civilă a Judecătoriei Arad volumul de activitate a crescut cu 8,45%, iar volumul de activitate a Secției penale a scăzut cu 0,47%. 

În ceea ce privește Judecătoria Chișineu Criș, se constată o creștere a volumului de activitate cu 6,48%.

„La Judecătoria Ineu, volumul de activitate a scăzut cu 19,73%, la Judecătoria Lipova volumul de activitate a scăzut cu 20,53%, iar la Judecătoria Gurahonț se constată o creștere a volumului de activitate cu 11,18%“, susține Virgiliu Flavius Bradin, vicepreședintele Tribunalului Arad. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.