Liturghie arhierească la Parohia Arad-Șega II

0
318

În ziua de 14 ianuarie 2017, în duminica a 29-a după Rusalii, preoții și credincioșii Parohiei Arad-Șega II, Protopo­- piatul Arad, au trăit momente de bucurie și înălțare sufletească prilejuite de prezența și slujirea, în cadrul Sfintei Liturghii, a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Acesta a fost întâmpinat de dimineață, la poarta bisericii, de preoții parohiei fiindu-i oferite buchete de flori din partea copiilor.
La finalul slujbei, Preasfin­ția Sa a împărtășit credincioșilor un bogat cuvânt de învăță­- tură în care a reliefat impor­tanța și rostul Evangheliei acestei duminici, cea care ne învață despre cât de importantă este recunoștința în viața oricărui credincios: „Cel dintâi gest de mulțumire trebuie îndreptat către Dumnezeu, prin prezența regulată la Sfânta Euharistie duminicală. Prin aceasta se arată faptul că dreapta noastră credință nu este îngustată numai la nivelul ra­țional, o credință intelectua­- listă, ci se trăiește în chip liturgic. La aceasta se adaugă recunoștința către părinții care ne-au născut și ne-au crescut, față de profesorii noștri, față de medicii care ne-au tratat, față de părinții duhovnici care ne sunt îndrumători, cât și față de prieteni și colegi”.
După încheierea cuvântului ierarhului, părintele paroh Andrei Dîrbaș i-a mulțumit pentru această vizită, care a adus bucurie multă în sufletele credincioșilor prezenți, oferindu-i un buchet mare de flori, ca semn al recunoștinței.
PS Emilian a mulțumit, apoi, pentru primirea călduroasă,    felicitându-i pe preoții slujitori și pe credincioși pentru osteneala jertfelnică întru finali­zarea lucrărilor de la impozan­- ta biserică parohială închi-  nată memoriei eroilor români, cei prin care s-a realizat eve­nimentul Marii Uniri de la 1918.
Pr.dr. Filip Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.