Liturghie Arhierească la Schitul de Maici din Bodrogul Vechi

0
309

În ziua de marți, 29 august, la Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, obştea Schitului de Maici în frunte cu Maica Teodora Opriș, stareța schitului ,,Sfânta Cuvioa­să Paraschiva” Bodrogul Vechi, Protopopiatul Arad şi pelerinii care vin să se închine aici au avut bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ara­­- dului, care a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de părinți.
În cuvântul de învăţătură, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a evidenţiat viaţa, acti­vitatea și martiriul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.
La încheierea slujbei, în numele soborului schitului şi al pelerinilor prezenţi, Preacuvioasa maică Teodora Opriș, stareța schitului ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” Bodrogul Vechi a mulţumit Ierarhului pentru binecuvântarea pe care a revărsat-o peste obștea mănăs­tirii şi pentru cuvântul părintesc adresat.
Aşezarea monahală a luat fiinţă în anul 2000, la Praznicul ,,Intrării Maicii Domnului în Bise­rică”. Datorită deselor revărsări ale Mureşului, biserica cu hramul ,,Buna Vestire” din satul Bodrogu Vechi fiind în primejdie de a se surpa a fost strămutată în anul 2001 în incinta noului lăcaş.
Cătălin-Iulian Drăgan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.