Liviu Dragnea a căzut în picioare! Social-democraţii au decis, vineri, în cadrul CEx, după aproximativ 8 ore de consultări şi negocieri dure, să-i acorde un vot majoritar de încredere lui Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD şi-a reconfirmat susţinerea atât la şefia partidului, cât şi la Camera Deputaţilor. Doar că au fost trei variante de vot, cu diferențe mari, prezentate de Gabi Firea, Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea. Oricum, toate cele trei variante îl dădeau pe Dragnea câștigător. În conferința de presă, Liviu Dragne a spus că au fost 55 de voturi ”pentru” și 8 ”împotrivă”, o abținere.

Liviu Dragnea a anunțat, în conferința de presă, conștient că puciul a eșuat, că au fost opt voturi împotriva sa. Potrivit surselor realitatea.net voturile au venit de la: Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu, Paul Stănescu, Marian Neacșu, Mihai Tudose, Niculae Bădălău, Marcel Ciolacu, Robert Negoiță. Cel care s-a abținut a fost Gabriel Petrea.

Dar Liviu Dragnea a ținut să o apostrofeze pe Gabriela Firea de la bun început, spunând că nu este de acord cu declaraţiile contestatarilor că a fost prima discuţie serioasă şi deschisă în PSD. Preşedintele PSD a mai spus că atâta timp cât va fi în funcţia de preşedinte al PSD va face tot ce îi stă în putere să lupte cu statul paralel, „indiferent de ce se întâmplă”. Dragnea a mai declarat, vineri, că în şedinţa CEX s-a discutat despre amnistie şi graţiere, precizând că pe el personal nu îl mai interesează ordonanţa pe acest subiect şi că Guvernul sau Parlamentul, dacă vor, să o dea.

„Au vorbit foarte mulţi colegi despre celebra scrisoare a grupului de iniţiativă. S-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discuta tîntre ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat. Nu sunt de acord că este prima şedinţă în care se discută serios în PSD. Am avut o mulţime de şedinte în care s-a discutat ore în şir, foarte deschis şi foarte profund”, a declarat Liviu Dragnea.

Totodată, liderul PSD a explicat şi de ce a supus la vot primul punct al scrisorii, care vorbea despre demisia sa.

„Mi-aş dori şi am şi spus colegilor mei, că nu vreau să mai avem astfel de şedinte în care să vorbim despre lucruri, despre faptul că dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. Cred că avem un mandat serios în faţa cetăţenilor, pentru a duce la capăt nişte angajamente pe care ni le-am luat cu toţi în ceea ce priveşte statul de drept în România şi respectarea drepturilor omului. S-a spus prea mult, s-a minţit prea mult în ultimele 10 zile, s-a manipulat prea mult şi nu aveam de ce să nu supun la vot esenţa acelei scrisori, pentru că aceea era de fapt miza”, a mai spus Dragnea.

 

Iată cum erau  împărţite filialele, înainte de CEx.

 

Tabăra ANTI-Dragnea:

Horia Teodorescu – PSD Tulcea

Călin Dobra – PSD Timiș

Aladin Georgescu – PSD Mehedinți

Dan Tudorache -PSD sector 1

Rodica Nassar   – PSD sector 2

Robert Negoiță – PSD sector 3

Marian Oprișan -PSD Vrancea

Gabriel Petrea – TSD

Paul Stănescu – PSD Olt

Gabriela Firea – PSD București si PSD Ilfov

Adrian Țuțuianu – PSD Dâmbovița

Marian Neacșu -PSD Ialomița

Ion Mocioalcă -PSD Caraș Severin

Nicolae Bădălău – PSD Giurgiu

Ion Rotaru – PSD Brăila

Dumitru Buzatu -PSD Vaslui

Marcel Ciolacu PSD Buzău

Ciprian Dragnea – PSD Călăraşi

 

Tabăra PRO-Dragnea:

Liderii filialelor din Transilvania au avut, joi seară, o ședință regionala care s-a ținut la București, înainte de CEx. 19 din 22 de organizatii din regiune au decis să-l susțină în continuare pe Liviu Dragnea la șefia partidului.

aricel Popa – PSD Iași

Ionel Arsene – PSD Neamț

Doina Fedorovici – PSD Botoșani

Dragoș Benea – PSD Bacău

Claudiu Manda – PSD Dolj

Florin Cârciumaru – PSD Gorj

Ioan Stan – PSD Suceava

Constantin Rădulescu – PSD Vâlcea

Marius Dunca – PSD Brașov

Aurelia Fedorca – PSD Satu Mare

Dan Nica – PSD Galați

Adrian Gâdea  – PSD Teleorman

Ioan Mang – PSD Bihor

Daniel Florea – PSD sector 5

Laurențiu Nistor – PSD Hunedoara

Vasile Gliga – PSD Mureș

Daniel Breaz – PSD Alba

Felix Stroe – PSD Constanţa

Dorel Căprar- PSD Arad

Horia Nasra – PSD Cluj

Tiberiu Marc – PSD Sălaj

Bogdan Trif – PSD Sibiu

Mircea Duşa – PSD Harghita

Horia Grama – PSD Covasna

Rovana Plumb – Organizația de Femei a PSD

PSD Bistrita, PSD Prahova

 

Pe lista celor care susţin actuala conducere a PSD se află şi organizaţia PSD Sector 5. „In urma ședinței CEx a organizației PSD Sector 5, din data de 20.09.2018, s-a decis susținerea actualei conduceri a Partidului Social Democrat, in frunte cu Președintele Liviu Dragnea. Decizia a fost votată in unanimitate de către toți membrii prezenți”, anunţă Organizaţia.

Recomandările redacției