Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă că relaţia cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este una bună în sensul că „eu îl rog şi el ascultă”, în context liderul PSD spunând că e nevoie de respingerea OUG 6, dar şi că OUG privind modificările legilor justiţiei mai aşteaptă o lege.

„Ce legătură au legile justiţiei cu amnistia? Noi l-am rugat să analizeze şi o să analizăm şi noi din raportul preliminar care sunt observaţiile care pot fi cuprinse într-o OUG. Eu m-am uitat cu atenţie, noi nu am introdus prin lege o altă procedură de pensionare. S-au introdus câteva categorii noi. Să nu rămâne în confuzia asta şi nici confuzia să nu rămână în confuzia asta. Dacă e nevoie se vor face modificări”, a declarat Liviu Dragnea.

Chestionat cu privire la ordonanţa de urgenţă care prevede modificări aduse legilor justiţiei, conform cerinţelor Comisiei de la Veneţia, şi care trebuia să ajungă la CSM, Liviu Dargnea a spus că ministrul Justiţiei nu o poate trimite atâta timp cât legile vizate nu sunt în vigoare.

„Ultima lege e 303. Ultima zi de promulgare e vinerea viitoare şi după ce se publică intră în vigoare după 3 zile. Nu poţi trimite (la CSM – n.r.) un proiect ca să modifici ceva ce nu există”, a spus liderul PSD.

Legat de OUG6 din 2016, care a stat la baza protocolului încheiat în acelaşi an între Parchetul General şi SRI, şi care se află momentan în comisia parlamentară, cu raport de respingere, Dragnea a afimat: „deputaţii trebuie să vină cu amendamente legat de OUG 6. I-am rugat şi pe domnul Toader şi pe cei din comisia juridică care ar fi calea de urmat pentru OUG 6 şi să vină cu propuneri”.

Cât priveşte relaţia cu Tudorel Toader, Dragnea a completat: „Foarte bine, eu îl rog şi el ascultă”.

Recomandările redacției