În loc să evite colapsul FC UTA-ei SA, Adrian Marțian și Cătălin Barbu amenință jucătorii cu amenzi și concedieri!

0
189

martianbarbu utabodolaGruparea arădeană de ligă secundă s-a mai făcut odată de râs în fața întregii țări. FC UTA SA s-a deplasat cu două echipe pentru primul meci al play-outului și asta pentru că Adrian Marțian și-a mai dovedit odată limitele caracteriale și financiare. Speța era simplă, dejeanul trebuia să le achite salariul pe luna decembrie fotbaliștilor, iar „Bătrâna Doamnă” ar fi abordat cu titularii împortantul meci în cheia salvării de la retrogradare împotriva orădenilor cu Pelici.
Au refuzat mărunțișul pseudo-patronului
După ce a fugit toată săptămâna de Apostu et. comp, pseudo-patronul a avut tupeul să se prezinte la club vineri la orele amiezii cu aproximativ 100 de milioane de lei vechi, insuficienți pentru retribuțiile „alb-roșiilor”. Simțind că „senatorii de drept”  pregătesc un boicot la Oradea, „oficialii” utiști au apelat din nou la ajutorul juniorilor republicani A. Aceștia din urmă s-au îmbarcat în autocar la ora 14,45, iar când au ajuns la destinație s-au intersectat cu seniorii, care au onorat și ei deplasarea pentru a nu le da motive conducătorilor să-i sancționeze. Aflând că titularii intenționau să părăsească terenul după primul fluier al arbitrului, conducătorii i-au trimis în luptă pe tinerii fotbaliști ai lui Sandu Gaica și cei cinci fotbaliști din lotul mare care au făcut notă discordantă, respectiv Horvat, Oltean, Fl. Ardelean, Gornic și Popescu.
Nici măcar un salariu întreg, de Paște
Seniorii au urcat cuminți în tribună, i-au rugat pe ziariștii orădeni să le facă poze pentru a certifica prezența lor pe arena „Iuliu Bodola” și au asitat la victoria cu 4-0 a orădenilor ce încheie în mare măsură lupta pentru poziția a IX-a neretrogradabilă. Și ca detaliu picant, ar fi că juniorii au jucat ca și la Reșița în tricouri albastre și șorturi albe și asta pentru că noul echipament Givova sponzorizat de Valer Blidar ca urmare a întâlnirii cu  fotbaliștii exponențiali ai lotului a fost confiscat de aceștia din urmă. În fine, la revenirea la Arad cei care au mai lăsat odată de la ei și și-au făcut cât au putut de bine treaba la Oradea, sperând că Adrian Marțian va fi om măcar înaintea Sărbătorilor de Paști au rămas încă odată cu un gust amar. Dejeanul a trimis prin „argatul” Cătălin Barbu câteva milioane ce nu au ajuns nici măcar pentru câte un salariu întreg la fiecare. Și vorbim de retribuții de câteva sute de euro în cazul lui Popescu sau Ardelean sau câteva mi­lioane în cazul staffului auxiliar: maseuri, magazonieri și alți angajați.
Sancțiuni pentru „mercenari”
La felul cum decurg lucrurile la FC UTA SA colapsul e o chestiune de săptămâni. Lăsat baltă pe rând de suporteri, de Giovanni Catanzariti (supărat că Adrian Falub nu a fost convins să rămână la Arad), de antrenorul Stelian Gherman și având pe cap jucători cu personalitate, care refuză să mai intre pe teren în meciurile oficiale atâta timp cât nu li se achită măcar unul dintre cele patru salarii restante, Adrian Marțian se află în postura de a acționa ca un animal rănit. În loc să fie constructiv și să mai salveze ce poate fi salvat, pseudo-patronul din Calea Aurel Vlaicu mușcă. Prin intermediul lui Cătălin Barbu, care ascultă orbește de el, Marțian anunță sancțiuni și concedierile fotbaliștilor reprezentativi Neagu și Apostu. Dejeanul vrea să-i amendeze pe jucătorii care nu îi mai acceptă mizeriile cu 25% din salarii. Care salarii, nu știm, fiindcă acestea oricum nu au fost achitate și, la cum decurg lucrurile, nici nu sunt speranțe  ca utiștii să mai treacă prea curând pe la casierie. Totodată, Barbu îi numește mercenari pe jucătorii revoltați, însă dacă ar fi avut inspirația să des­chidă DEX-ul ar fi văzut că mercenarii sunt acele persoane care își oferă serviciile contra unor avantaje materiale, ceea ce la UTA nu mai este cazul de luni bune de zile.
Și jucătorii ar putea cere falimentul
Apoi, sancțiunile, amenzile și concedierile ar trebui acordate și făcute pe baza unor referate ce urmează a fi semnate și de un antrenor (cel vizat fiind Florin Voinea și el cu nu mai puțin de opt salarii restante!) și ratificate de administratorul judiciar, care – însă – are alte preocupări. „Pe 8 mai judecătorul sindic trebuie să soluționeze contestațiile și să avem în sfârșit un tabel definitiv al creditorilor pentru a trece la pasul următor, planul de reorganizare. Din păcate, din ceea ce aud și ce văd prin presă, nu am motive să fiu prea optimist. De posibile sancțiuni și amenzi la adresa jucătorilor tot din presă am aflat”, ne-a mărturisit avocatul Iulian Zaharia, reprezentantul firmei de insolvență, Dinu, Urse și Asociații. Probabil, dacă nimic nu se schimbă în zilele următoare, jucătorii vor deschide litigii de muncă în Instanță, cerând, la rândul lor, falimentul FC UTA SA.
Lacăt pe vestiare
Cunoscut ca unul dintre groparii lui FC Argeș, Barbu i-a comandat magazionerului clubului să nu le deschidă vestiarul jucătorilor care ar dori să se antreneze marți, ci toți trebuie să aștepte revenirea sa în orașul nostru. Acest lucru ar trebui să se întâmple miercuri, însă e greu de prevăzut ce se va întâmpla în curtea „alb-roșiilor”, atâta timp cât nu există un tehnician cu licența A dispus să se ocupe de pregătirea echipei (Ionuț Popa pare să fi spus pas, iar Florin Voinea nu mai vrea să lase de la el, având atâtea luni de restanțe financiare) și nici posibilități pentru a li se asigura masa fotbaliștilor, așa cum este
stipulat în contractele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.