scoala 3 scoala 1 scoala 2În urmă cu doar câteva zile, în localitatea Avram Iancu (aparţinătoare de comuna Vîrfurile), elevii din ciclul primar s-au mutat într-o şcoală nouă. Clădirea în care funcţionează de câteva zile instituţia de învăţământ a fost făcută de la temelii şi în acest fel eleviişi grădinarii au putut începe aici orele.
Este vorba despre 23 de şcolari din ciclul primar şi 12 copii de grădiniţă. La ciclul primar, elevii au ca dascăli pe profesoare Viorica Roţ şi Marinela Mocanu, în timp ce grădinarii o au ca educatoare pe Eleonora Leuca.
Zilele trecute a avut loc, înainte de intrarea copiilor în sălile de clase, sfinţirea clădirii, iar slujba a fost oficiată de preotul paroh Ştefăniţă Muţ. Profesoara Viorica Roţ ne-a spus că atât    elevii din ciclul primar, cât şi cei de la grădiniţă sunt aduşi la această unitate de învăţământ cu un microbus, astfel încât din acest punct de vedere nu sunt probleme. „Dacă aţi fi văzut în ce condiţii ne-am desfăşurat activitatea până ce s-au finalizat lucrările la şcoala nouă, v-aţi fi crucit. Ne-a ajutat bunul Dumnezeu şi am ajuns în casă nouă cu copiii. În ultima săptămână am stat toate trei după-amiaza pentru a ne aranja lucrurile şi pentru a putea să mutăm copiii cât mai repede. Vă daţi seama ce bine este acum în condiţiile în care avem grupurile sociale în interiorul clădirii. Pentru noi este o mândrie faptul         că s-a realizat această reabilitare radicală a clădirii”, ne-a declarat Viorica Roţ.
Profesoara Marinela Mocanu susţine că noua unitate şcolară beneficia­ză de condiţii bune pentru copii şi elevi. „Pot să vă spun că beneficiem de mobilier nou, dar şi de table de scris. În acest fel procesul didactic pe care îl desfăşurăm aici se poate derula în condiţii optime”, ne spune ptrofesoara Marinela Mocanu. Şi edu­catoarea Eleonora Leuca a ţinut să adauge faptul că ceea ce se găseşte aici, din punct de vedere al condiţiilor, este optim. „Avem un sistem de încălzire centrală nou, pe lemne. Apreciez că sunt condiţii la fel ca într-o unitate şcolară din oraşe, nu mai este o diferenţă între copiii de la sate şi cei de la oraşe”, ne spune educatoarea Eleonora Leuca.

  • scolarul spune:

    In primul rand : …..” a fost făcută de la temelii şi …” (…si eu care credeam ca a fost facuta de la acoperis !!!).
    CORECT este ca a fost RENOVATA si NU construita „de la temelii” cum lasa de inteles asta ce-si zice ziarist.
    Si mai CORECTA era stirea daca se pomenea de lucrarea de toata p…..a facuta de firma banatana si cu „grija” „primului edil” !

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției