În zona Hălmagiului, sâmbăta trecută a fost o vreme rece și schimbătoare, mai mult cu ploaie rece; era înaintea venirii zăpezii.
Și piața a fost foarte slabă, în general vorbind, iar oamenii schimbau între ei vorbe despre ce mai este prin comună.
Localnicii vorbeau, se întrebau (retoric!) despre situația în care ar fi fost dacă nu se întorcea primarul Adrian Țoca.
Într-un grup de patru oameni, discuția pe această temă mergea liber. „Oare ce era dacă nu mai venea iar Țoca la Primărie, după ce a fost suspendat o bucată de vreme?“ se întreba unul din grup.
„Ar fi fost haos: și la primărie și în comună. Acuma dacă ai nevoie doar de o hârtie, pe loc este rezolvată. Dacă te vede pe hol te și întreabă ce probleme ai. Cum or fi vrut ăștia să-l dea jos? Și pe nedrept. Acum îi liniște și voie bună  peste tot. Numa aici în piață mai are câte unul treabă cu primarul, din te miri ce motiv. De parcă ei nu au problemele lor de rezolvat“ completa un al doilea.
„Acum ne-a spus clar că ne face și nouă – la cei de pe sate, adică  – proiecte pentru tot felul de lucrări. Că hălmăgenii se pot mândri acum cu ce au“ mai adăugă și un al treilea.
„Acum mai sunt doar doi-trei dintre cei cu vorbitul, păcat că e și o femeie printre ei; mai bine și-ar vedea toți de treburile lor“ a încheiat un al patrulea discuția ad-hoc.

  • ma localnic spune:

    ma da prost trebe sa fii, tu care scrii tembelismele cu „Localnicii, încă afectați…”. Crezi ca adevaratii localnici sunt loviti de sida, boala aia cumplita ?! Nimeni nu gandeste, doar ia de buna „servirea” ce o da un ziarist de doi bani jumate?! CINE SEMNA HARTIILE „Localnicilor” cand primarul deschidea usa cabinei de tir si nu a primariei?! Ma voicule(cu v mic) stiu ca ti-e greu sa gasesti subiecte si „localnici” multumiti de primar, dar mai cu grija cu limba…ca-s tot felul de paraziti si virusi, prin zona unde ti-o plimbi, chiar si-n timpurile cele mai geroase…dar acum , cu climatul asta bland…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției