Locatar din Confecții, care elimina neautorizat deșeuri pe terenul de lângă casă, amendat cu 6.000 lei

2
310

După acțiunile demarate în luna martie de identificare a terenurilor menținute în stare insalubră și chiar cu depozitări de deșeuri de pe raza UAT Arad, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au notificat proprietarii, atât persoane fizice cât și persoane juridice, în vederea salubrizării.

În majoritatea cazurilor, s-a procedat la curățarea spațiilor vizate, iar în situațiile în care nu s-a dat curs solicitărilor, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Printre cei care s-au remarcat prin neconformare se numără o persoană juridică amendată cu 25.000 lei, în data de 12 mai a.c. pentru un teren din cartierul Drăgășani, pe malul Mureșului, unde au fost identificate deșeuri rezultate din construcții, deșeuri menajere și vegetale, dar și floră crescută spontan.
Din rândul persoanelor fizice, un arădean din cartierul Confecții care elimina neautorizat deșeuri pe terenul de lângă casă a fost amendat cu 6000 de lei. Ambii trebuie, în continuare, să ia măsuri de salubrizare, până la revenirea angajaților Biroului de Protecția Mediului din DGPL.
Identificarea/notificarea/sancționarea proprietarilor de terenuri menținute în stare insalubră are loc simultan cu monitorizarea fenomenului de transport și depozitare neautorizată a deșeurilor pe raza UAT Arad.

Primăria intenționează promovarea unei modificări a HCLM privind salubrizarea municipiului care să permită sancționarea cu amendă nu doar pentru deversarea neautorizată a deșeurilor – dificil de documentat în timp real – ci și pentru transportul ilicit al acestora.
„Pe această cale, atragem atenția tuturor proprietarilor și deținătorilor de terenuri de pe raza UAT Arad, că pe lângă obligația de menținere în stare salubră a acestora, le revine obligația desfășurării în perioada cuprinsă între răsărirea plantei și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel mai târziu până la date de 30 iunie, a lucrărilor de cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice, aceste măsuri menținându-se până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii“, spun cei de la Poliția locală. 

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă de la 1000-5000 lei pentru persoane fizice și amendă de la 10 000-20 000 lei pentru persoane juridice.

2 COMENTARII

  1. Hai că m-am luminat (citind știrea și în alte publicații): ați copiat întocmai comunicatul celor de la PL. Asta nu-i o scuză, dimpotrivă! Trebuia indicată sursa întregului material, nu doar a unui pasaj. Of, GL, pe mâna cui ai ajuns!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.