Locatarii din vecinătatea Mureșelului, sătui de nepăsarea administrației, apelează la forurile internaționale

0
641

Credem că este pentru a patra oară când locatarii din zona Mureșel au ajuns la capătul răbdării din cauza mirosului insuportabil pe care îl emană acest focar de infecție – canalul Mureșel. Deși unii dintre locatari au precizat că infecția vine din zona Spitalului Județean, este foarte greu de stabilit cu exactitate de unde provine aceasta.

Disperați pentru că nimeni nu ia nici o măsură, locatarii au dus probe din apa infestată la un laborator specializat, rezultatele arătând cât se poate de clar faptul că deversările din acest canal reprezintă un focar de infecție pentru toată lumea. „Facem demersuri peste tot, chiar și la forurile internaționale, deoarece pe plan local nu mai are rost – nu ne bagă nimeni în seamă“, precizează oamenii.

Disperarea celor care trăiesc în vecinătatea canalului Mureșel a ajuns atât de mare, încât oamenii amenință că vor părăsi zona și „ne vom face corturi în fața Primăriei și a Prefecturii Arad“.

Domnilor, parcă de la o zi la alta mirosul devine tot mai greu de suportat! „Imediat după Sărbători, o delegație alcătuită din mai mulți locatari, ne vom duce cu rezultate ale analizelor la București și vom face sesizarea către forurile internaționale. Lista cu semnături o trimitem chiar în data de 22 decembrie.

Nu este posibil să își bată joc de noi Primăria, Garda de Mediu, Prefectura, Consiliul Județean și, de ce nu, chiar Poliția! Am făcut o grămadă de plângeri și pe nimeni nu interesează în ce condiții locuim noi în această zonă. Acest demers trebuie să se audă prin dumneavoastră, presa“, au precizat localnicii.

O problemă veche, nebăgată în seamă de autorități și administrație

Canalul Mureșel traversează municipiul Arad prin zone foarte populate. Este binecunoscut gradul de contaminare al acestui canal infect și efectele extrem de grave pe care îl are asupra sănătății, până la urmă a întregii populații a Aradului. Cu toate astea, deși problema persistă de ani buni de zile, nimeni nu s-a grăbit să miște vreun deget și fiecare aruncă pisica în ograda altuia.

Arădenii sunt obligați să trăiască sub imperiul mizeriei, al mirosului insuportabil și al bolii. Pentru că dacă Direcția de Sănătate Publică Arad nu ar fi ocupată doar cu monitorizarea celor care tușesc sau își suflă nasul în batistă, ar putea monitoriza gradul de periculozitate pe care îl are acest canal infect asupra sănătății populației municipiului Arad.

În această apă ajung soluții și dejecții care sunt interzise. Care au efecte catastrofale asupra sănătății oamenilor. Este revoltător ce se întâmplă. Și este cu atât mai scandalos cu cât această bombă biologică se târăște sub nasul nostru de ani de zile, fără să-i pese cuiva. Pur și simplu sănătatea arădenilor este ignorată, fără nici o urmă de păsare sau implicare din partea autorităților și a administrației.

În imaginile de mai jos se poate observa rezultatul analizei care arată gradul de infectare al apei infestate din canalul Mureșel.

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.