Locatarii de la bloc vor avea o grijă în plus. Până în luna decembrie a acestui an vor trebui să-și monteze repartitoare. Desigur că, este vorba despre locuințele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

Obligația montării contoarelor pentru energie termică le revine numai proprietarilor de apartamente racordate la sistemul centralizat. Cei care au montate centrale termice nu sunt vizați de această obligație.

Montarea sistemelor de măsurare se va face până la data de 31 decembrie 2021. De menționat este că nu sunt incluse numai apartamentele de locuit ci și sedii de firmă, sau spații cu altă destinație.

Condiția este să aibă repartitoare dacă sunt racordate la sistemul centralizat.

„În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă (…) tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, se arată în legea promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Proprietarii de apartamente care sunt vizați de această obligație și nu se vor conforma până la data limită riscă amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei.

Pentru montarea unui repartitor vom scoate din buzunar între 70 și 100 lei, dar trebuie menționat că se montează câte un repartitor pentru fiecare calorifer, astfel că prețul poate crește.

Ulterior, proprietarii vor plăti pentru citirea repartitoarelor și interpretarea datelor, conform stirileromanilor.ro.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției