banu paginaLocatarii blocului de la numărul 21 de pe strada Banu Mărăcine au ajuns în pragul disperării din cauza faptului că angajaţii Primăriei nu le iau în considerare cererile. Motivul? Unul dintre locatari povesteşte că fiul săul a fost coleg de partid cu primarul Falcă, însă, în urmă cu mai mulţi ani, a părăsit Partidul Democrat. După venirea lui Falcă la Primărie a fost dat afară din serviciu, iar acum primarul ignoră cererile făcute de oamenii din bloc pentru a se răzbuna. „Toate trotuarele de pe Banu Mărăcine au fost reabilitate, mai puţin cel din faţa blocului nostru. E păcat că s-a făcut un lucru atât de bun, dar la noi au oprit lucrările. Nu ar fi costat extraordinar de mult dacă ar fi asfaltat şi cei câţiva metri de trotuar din faţă. Nu e normal ce s-a întâmplat aici. Odată ce au început lucrul, trebuiau să facă toată stra­da”, povesteşte Dumitru Mircea Medeleţ, noul preşedinte al Asociaţiei de Proprietari de la scara B. Acesta a fost ales în urmă cu trei luni, după ce fostul preşe­dinte, Dumitru Deznan, şi-a dat demisia, exasperat fiind că toate solicitările pe care le-a făcut la Primărie au rămas fără niciun rezultat.
„Fiul meu, Emil Deznan, a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat şi director adjunct al SC Târguri, Oboare, Pieţe SA, pe vremea lui Dorel Popa. La un moment dat a trecut la PSD, dar a venit Falcă la Primărie şi după şase luni l-a dat afară din serviciu. Şapte ani s-a judecat cu autorităţile pentru a-şi recupera drepturile salariale. De atunci a început să avem probleme cu blocul nostru, că aici stă tatăl lui Emil Deznan”, susţine Dumitru Deznan, vicepreşedintele asociaţiei.
A fost evitat de primar
Acesta mai spune că a fost preşedinte al asociaţiei timp de 17 ani, dar a trebuit să-şi dea demisia, pentru că nu mai suporta să fie luat la întrebări de vecini din cauza celor de la Primărie. „Toată lumea a fost pe capul meu, că de ce nu am reuşit să reparăm trotuarul. De şase sau şapte ani am început să fac demersuri la Primărie pentru a ni se asfalta trotuarul din faţa blocului. Iarna, când curăţăm zăpada, e dezastru. Se rup toate lopeţile de lemn, iar cele de metal se strică şi ele. În restul anotimpurilor, femeia de serviciu reuşeşte doar cu mare greutate să măture trotuarul, să scoată mizeria şi noroiul dintre pietre, că îşi rupe mătura. Am încercat să merg în audienţă la primar, dar când a aflat că m-am înscris, a trimis pe altcineva să-i ţină locul. O dată am ajuns să stau de vorbă cu Geanina Pistru, viceprimar pe vremea aceea. Mi-a trimis acasă un răspuns scris, prin care am fost înştiinţaţi că nu sunt fonduri. Dacă s-au făcut trotuarele de pe stradă, trebuia să-l facă şi pe al nostru, iar atunci când ai program de audinţă, stai acolo şi vorbeşte cu oamenii, nu trimte în loc pe altcineva”, a conti­nuat Deznan. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că atâta timp cât a fost la conducerea asociaţiei, doar el şi cu administratorul de la cealaltă scară ieşeau afară să cureţe zăpada de pe trotuar, pentru că restul vecinilor nu doreau să-şi strice lopeţile. „Aşa ne trebuie, că nu stăm în fundul Gaiului şi plătim impozite de zonă A. Cei de la Primărie nu sunt capabili să ne repare zece metri de trotuar. În fiecare an, luăm locul I la concursul organizat de autorităţile locale pentru cel mai frumos bloc. Noi, cei din asociaţie, facem tot posibilul ca blocul să arate cât mai bine, atât pe dinafară, cât şi pe casa scărilor. Ce a ţinut de noi, am făcut întotdeauna. În urmă cu ani şi ani, am amenajat şi curtea blocului, unde era plin de bălţi, dar nu putem face noi totul”, susţine Irina Deznan.
Un fost primar nemulţumit
Şi Mircea Henţ, fost primar al Aradului după Revoluţie, în momentul de faţă preşedinte al Asociaţiei de Proprie­tari de la scara A, nu vede cu ochi buni modul în care acţionează autorităţile locale. „Câtă vreme am fost primar s-au asfaltat şi trotuarele de pe Banu Mărăcine, dar nu s-a întâmplat să fie lăsate anumite porţiuni. De obicei, când se asfaltează o stradă, trebuie reabili­tate şi trotuarele”, susţine fostul primar.
În ceea ce-i priveşte, reprezentanţii Primăriei susţin că „prioritară la nivelul municipiului Arad a fost pînă în prezent asigurarea resurselor pentru reabilitarea marilor artere și a rețelei de străzi principale (inclusiv strada Banu Mărăcine). Odată cu îndeplinirea, în cea mai mare măsură, a acestui obiectiv, din anul 2014, proiectele de modernizare se vor extinde către străzile secundare și zonele de blocuri din tot municipiul, primele documentații fiind în curs de elaborare”. Fără comentarii.

Recomandările redacției