În complexul de poligoane militare Várpalota/Vesprem din Ungaria, în care se desfăşoară exerciţiul „Wise foresight 2015-Hun”, se organizează astăzi Ziua distinşilor vizitatori, ocazie cu care oficialităţile invitate şi ziariştii acreditaţi vor asista la câteva demonstraţii în timpul exerciţiului şi la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii. Comanda acestei unităţi militare mixte se roteşte anual, iar pentru următorul an aceasta va fi exercitată de locotenent-colonelul Claudiu Topor, comandantul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad.
La demonstraţii şi la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii participă şi general-maiorul Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre Române.
La activităţile zilei au fost invitaţi să participe personalităţi militare din cadrul armatelor română, ungară şi americană.
Exerciţiul „Wise foresight 2015-Hun” are la bază un scenariu fictiv, complex, având ca scop menţinerea şi consolidarea relaţiilor bilaterale dintre armatele României şi Ungariei, concomitent cu asigurarea interoperabilităţii la nivelul subunităţilor din compunerea batalionului.

Recomandările redacției