Pentru că serviciile sociallocuintee propuse contractării nu au fost încă externalizate, Consiliul Judeţean a tăiat din fondurile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În proiectul de rectificare bugetară se arată însă că, banii se taie de undeva şi se alocă în altă parte. De această dată, se alocă bani pentru lucrări în centre sociale.

„Capitolul „Bunuri şi servicii” se va diminua cu suma de 1.797 mii lei, in trimestru III cu suma de 318 mii lei și în trimestrul IV cu suma de  1.479 mii lei ,ca urmare a faptului că procedurile de achiziţie privind contractarea serviciilor sociale nu s-au finalizat“, se arată în referatul proiectul de rectificare de buget.

Peste 780.000 de lei se alocă însă în plus Direcţiei de Asistenţă Socială pentru reparații curente la clădiriile din strada Iustin Marșieu  – casele de la CTF Sântana; materiale curațenie,poștă telecomunicații şi cheltuieli cu incalzire şi iluminat.

Bani se dau şi pentru realizarea unei documentaţii tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru repararea acoperișului la clădirea Centrului de Primire Minori din strada Udrea 4.

 

Recomandările redacției