savarsin 2Asociaţia „Weissman“ din comuna Săvârşin a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu tema ,,Finanţările Europene între prioritate, provocare şi oportunitate”. Discuţiile au avut loc în Căprioara, la sediul asociaţiei. Astfel, cei prezenţi au avut ocazia să afle o serie de lucruri utile despre fondurile europene, informaţiile fiind prezentate de către Maria Magdalena Payer, preşedinta Asociaţiei Heidenroslein şi Paula Ioniţoiu, manager general al P&C Qbec Consulting. Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul primarului Ioan Vodicean şi a avut loc loc în două etape, una dedicată administraţiei locale din zonele învecinate Săvârşinului, iar alta oamenilor de afaceri. ,,Discuţiile au fost la obiect şi foarte intersante, sunt convins că participanţii vor şti ce trebuie să facă în vederea accesării fondurilor europene”, a declarat Vodicean.
La rândul său, Paula Ioniţoiu a ţinut să precizeze că începând de anul viitor se urmăreşte o creştere a gradului de calitate a proiectelor europene. ,,Pentru că în perioada 2014-2020 se doreşte o calitate cât mai bună a proiectelor se preconizează pregătirea şi scoaterea pe piaţă a persoanelor cu expertiză în scrierea proiectelor şi imple­­- mentarea lor”, susţine Paula Ioniţoiu.
„Întâlnirea de la Săvârşin are ca scop aducerea tineretului acasă. Aceasta a fost tema după care m-am ghidat atunci când am făcut invitaţiile pentru eveniment şi pentru care am cerut sprijinul domnului Ioan Vodicean, primarul localităţii. Acesta ni l-a acordat, ajutându-ne să aducem la întâlnire reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi oameni de afaceri, pentru ca împreună să re­uşim să facem ceea ce dorim şi anume aducerea tineretului înapoi pe Valea Mureşului, să repopulăm satele şi implicit să ridicăm zona”, susţine Ioana Gorea, preşedinta Asociaţiei „Weissman”.
Nicolae Bercea

Recomandările redacției