Locuitorii de la Fortuna se simt norocoşi cu muzica lui Romeo

0
954

Mai mulţi locuitori din zona Fortuna ne-au adus la cunoştinţă că în zona lor, „de vreo lună, un om stă lângă staţia de tramvai şi cântă. Cântă minunat şi se aude în tot cartierul. Cred că la nai. Uneori stă cu orele. La început am crezut că e de la primărie organizat ceva. Dar o dată l-am văzut. Are o cutie pentru bani în faţă, dar cântă minunat“, ne-a spus o cititoare a ziarului nostru.

Aşa am ajuns să facem cunoştinţă cu Romeo. Chiar aşa îl cheamă: Romeo Lucian Dârjan. Când l-am întâlnit noi, nu cânta însă din nai, ci dintr-un flaut. „La nai cântă însă colegul meu. Suntem doi, aşa am început. Eu sunt din Mureş, iar colegul meu este din Peru. S-a stabilit la Arad şi acum lucrează aici“, ne-a spus Romeo, care a acceptat să se oprească puţin din cântat pentru a sta de vorbă cu noi. Mai mulţumea din când în când celor care se aplecau pentru a lăsa câte o bancnotă. Muzica lui Romeo este de calitate, nu este de mărunţiş. „Trec regulat prin Arad, însă mâine mă îndrept spre Bratislava, iar apoi mă opresc în Viena“, spune Romeo, care colindă ţara în lung şi în lat, iar uneori toată Europa. Chiar dacă are familie şi copii, din asta se întreţine. „Confecţionez şi obiecte de artizanat sau articole vestimentare cu care particip la diferite târguri şi expoziţii din ţară. Cu ceea ce câştig reuşesc să îmi întreţin familia“, susţine trubadurul zilelor noastre, Romeo.

Despre Arad şi arădeni are o părere bună, nu însă şi despre Poliţia Locală. „Mă cam hărţuie, dar nu îmi pun mintea cu ei. Nu am timp de asta“, susţine Romeo. 

Arădenii din zonă sunt însă îndrăgostiţi de muzica lui. „Îl aud din apartament. Muzica lui este ceva mai specială. În alte condiţii cred că m-ar deranja, dar muzica lui ne mai face să uităm de stresul zilnic“, ne spune o trecătoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.