OLYMPUS DIGITAL CAMERAProprietarii caselor de pe strada Ursului au ajuns la capătul răbdărilor din cauza condiţiilor în care sunt nevoiţi să trăiască şi acuză administraţia locală de faptul că nu ia în seamă sutele de sesizări pe care le fac de ani de zile. Locatarii susţin că strada lor este cea mai populată din Arad, însă în ciuda acestui fapt nu a fost modernizată de zeci de ani de zile. „Singura «bucurie» de care am avut parte de la această administraţie locală a fost în urmă cu câţiva ani, când, absolut fără nici o noimă, a tăiat toţi plopii de pe stradă. Ursului era recunoscută în trecut drept «Strada plopilor», aici fiind întâlniţi cei mai frumoşi plopi din Arad. Plopii au fost înlocuiţi cu un strat gros de praf, care afectează serios sănătatea locuitorilor din zonă. Vara, în special, aerul devine irespirabil, foarte multă lume sufe­rind de boli de plămâni. O altă inves­tiţie «serioasă» care a fost efec­tuată pe această stradă s-a consumat tot în urmă cu câţiva ani şi a constat într-un mic şănţuleţ, care colectea­ză apa pluvială. Şi această investiţie a fost realizată în batjocură, doi muncitori amărâţi lucrând din greu la ea. Cănăluţul rezultat este doar pentru apa de ploaie, pentru că pe stradă nu este introdusă canalizarea“, ne-a declarat Delia Tămaş.
Strada fără canalizare care oficial… are canalizare
Proprietarii caselor sunt nemulţumiţi pentru că strada lor nu este trecută pe lista investiţiilor privind in­- troducerea canalizării, în condiţia în care … nu au canalizare. „Canalizare au doar blocurile, care sunt aşezate doar pe o parte a drumului. Casele, care sunt pe cealaltă parte, nu au canalizare şi, din câte am înţeles, nu vom avea niciodată. Din cauza unor condiţii tehnice nu ne vom putea lega niciodată la canalizare. Fiecare proprietar în parte va trebui să scoată bani din propriul buzunar pentru achiziţionarea unei fose septice. Primăria refuză pur şi simplu să ne pună pe lista cu investiţii pentru introducerea canalizării, pentru că strada figurează că are canalizare“, ne-a declarat Gheorghe Ciucuriţă.
Cel mai circulat drum
În condiţiile în care pe stradă, în afara caselor, mai sunt patru blocuri de garsoniere şi două cămine studenţeşti, drumul este foarte circulat. „Pe această stradă locuiesc peste trei mii de oameni. Drumul nu a fost făcut niciodată şi nu vorbim aici despre rea­bilitare, ci de absolut nimic. Asta se întâmplă în condiţiile în care străzi lăturalnice, cu câte o casă ici-colo, au fost făcute şi de două ori într-un an. Pe una au turnat asflat, gros cât a încăput, iar după aceea au realizat că au uitat de canalizare sau aşa ceva. Au tăiat asfaltul şi au refăcut strada“, susţine Delia Tămaş.
Peste toate acestea, în urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o seară, o ţeavă de apă a fost fisurată şi întreaga stradă a fost inundată. „După ce trei luni de zile le-a luat să schimbe o ţevuţă de apă, aceasta s-a fisurat într-o seară, în jurul orei 21.00, şi a inundat întreaga stradă. Deşi locuiesc la vreo 200 de metri de locul în care s-a spart ţeava, curtea mea a fost umplută de apa care mi-a intrat şi în casă. Nu mai vorbesc că la fiecare ploaie mă aştept la inundaţii. Pereţii casei în care locuiesc sunt practic distruşi din cauza apei“, a declarat Gheorghe Ciucuriţă.

Recomandările redacției