Locuitorii comunei Buteni au îmbrăcat haine de sărbătoare, duminică, când și-au sărbătorit localitatea. Deși vremea nu a fost foarte prielnică, furtuna abătându-se asupra zonei, acest lucru nu a reușit să împiedice desfășurarea evenimentului. Autoritățile locale au fost pregătite, astfel încât spectacolul a avut loc în Căminul Cultural. Din fericire, sala de spectacole este spa­țioasă, astfel încât a putut găzdui un număr mare de spectatori, având în vedere că localnicii au dorit să fie prezenți la manifestare. Programul a fost unul bogat, pe toate gusturile, astfel încât, la plecare, toată lumea nu a avut decât cuvinte de laudă la adresa organizatorilor și în special a primarului Teodor Braiț.
Programul a fost deschis în mod oficial de edilul-șef, care a urcat pe scenă la invitația prezentatoarei Voichița Suba. „Vreu să vă urez pentru început bine ați venit. Nu vreau să vorbim prea mult, că ați văzut ce vreme este afară, dar aș dori să vă urez multă sănătate și să vă simțiți bine alături de noi”, a spus primarul Mircea Braiț. Urcând la rândul său pe scenă, Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a salutat publicul spectator, spunând că are mare încredere în tânărul primar, care este un model pentru mulți.
Printre cei care au răspuns „prezent” invitației lansate de autoritățile locale de la Buteni s-a numărat și deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad, care a venit însoțit de vicepreședintele Vasile Pacșa; Avram Ciev, primarul comunei Bârsa; Ionel Pașca, primarul de la Chisindia și Ioan Vesa, primarul interimar de la Brazi.
Programul artistic a fost susținut de ansamblurile „Pădureanca” de la Chisindia, „Drușcele” de la Bârsa, care au venit însoțite de primari; soliștii Sorina Lupșa, Maria Farcaș, Diana Mihuț, Lioara Boșcu, Florin Șandru, Ioana Luguzan, Voichița Suba, Maria Coman, Felicia Stoian, Ovidiu Homorodan și Cornel Borza, care au fost acompaniați de Orchestra Frații Șandru, o formație renumită nu doar în zonă, ci și în întreg Ardealul. La sfârșit, sărbătoarea s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.
Comuna cu cele mai multe proiecte
Profitând de invitația la spectacol, am stat de vorbă puțin și cu primarul Mircea Braiți, care ne-a vorbit despre planurile de dezvoltare a comunității, având în vedere că Buteniul este comuna cu cele mai multe proiecte din zonă.
„Este preocuparea mea permanentă, în calitate de primar. Doresc tot timpul să găsesc soluții optime pentru a face ceva util pentru comunitate și uitați-vă că am reușit. Am avut această preocupare încă din primele zile ale mandatului. E adevărat, este greu în adminis­- trație, dar dacă te ocupi în permanență și nu lași lucrurile de pe o zi pe alta, ai rezultate. Se vede că lucrurile s-au schimbat la nivel de comună”, a declarat edilul-șef. În ceea ce privește proiectele accesate, Braiți susține că numai pe PNDL sunt opt, patru sunt pe PNDR, iar opt vor fi finanțate de la bugetul local.
„Nu am așteptat să treacă programul de opt ore de la servici. M-am zbătut în stânga și dreapta, și am reușit. Printre altele, am asfaltat cinci străzi în Cuied, două străzi în Păulean și două în Berindia, am extins iluminatul public în unele zone, am decolmatat văile. Chiar acum lucrăm la reabilitarea acoperișului Primăriei, am reabilitat cele două grădinițe din Buteni și Păulean, cu ajutorul unui proiect câștigat pe PNDL, vom moderniza școala din Păulean, școala mare din Buteni, școala din Cuied, școala din Berindia”, a mai spus Mircea Braiț. În continuare, acesta a ținut să precizeze că au fost semnate la Ministerul Dezvoltării contractele de finanțare pentru extinderea rețelei de apă potabilă la Păulean și Berindia, am câștigat un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea Căminului Cultural.
„Aici, la cămin, totul va fi modernizat, cu grupuri sanitare cu tot. Vom avea un sistem de sonorizare modern și vom putea achiziționa și instrumente muzicale”, a încheiat primarul.

Recomandările redacției