Locuitorii din cartierul Sânicolau Mic a ajuns la capătul răbdării după ce în ultima perioadă sunt treziți în fiecare dimineață de fumul toxic provocat de câțiva locuitori din zona Tarafului. De fapt este vorba despre o problemă veche sesizată de localnici de nenumărate ori la Garda de Mediu, care însă a rămas nerezolvată. Câțiva așaziși afaceriști colectează cabluri și alte materiale folosite în construcții care conțin cupru sau alte metale și le ard pentru a topi plasticul de pe acestea ca mai apoi să le poată valorifica la fier vechi. Pe lângă faptul că mediul este grav afectat de aceste acțiuni localinicii trebuie să îndure tot mai des mirosul norului toxic. La toate acestea se adaugă faptul că la fiecare apel poliția locală sau garda de mediu rămân fără răspuns pasând problema de la unul la altul. Localnicii mărturisesc că problema a fost adusă în fața autorităților demult însă nimeni nu a reușit să facă ceva concret.

„Am sesizat problema aproape de fiecare dată însă niciodată nu am primit un răspuns clar. Am încercat să rezolv problema prin toate mijloacele legale, însă nimeni nu o poate rezolva. Nici Poliția Locală, nici Garda de Mediu nu au fost interesați de faptul că cineva dă foc necontrolat unor cabluri de plasitic sau mai știu eu ce, apropare în fiecare dimineață. Problema nu este că ei topesc acel plastic, însă ne trezim aproape în fiecare dimineață cu un nor gros de fum care ne intoxică”, ne-a declarat un locuitor din cartier.

Ba mai mult în zonă s-a format o groapă de gunoi atât de mare încât  poate fi văzută din satelit, însă cei de la Garda de Mediu refuză să vadă această problemă, care provoacă atât mediului cât și oamenilor probleme grave.

Recomandările redacției