Ieri a fost semnat contractul pentru proiectul prin care va fi construit un bloc de locuinţe sociale şi vor fi realizate piste de biciclete pentru a asigura conexiunea cu locurile de muncă, unitățile de învățământ și alte centre de interes administrative, sociale și culturale din Sebiş.

Blocul, va avea două etaje și mansardă și va fi ridicat pe Calea Aradului numărul 3. Va avea o capacitate de 24 de apartamente și va deservi 72 de persoane a căror situație economică nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau chirie în condițiile pieței și care respectă condițiile impuse de lege.

Apartamentele vor fi dotate cu toate utilitățile necesare precum, mobilier, electrocasnice, centrală termică electrică, aer condiționat, dar și sisteme de siguranță precum cel de detecție a incendiilor și kit de supraveghere video de exterior. Pe lângă acestea, blocul va dispune de paratrăsnet cu dispozitiv de amorsare.

Lungimea pistelor de biciclete nou create va fi de 9,115 km. Vor fi patru culoare speciale destinate bicicletelor, amplasate adiacent drumurilor județene ce tranzitează diametral orașul Sebiș.

Valoarea totală a proiectului este de 15.245.385,53 lei, din care 14.871.671,99 lei finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

 

 

Recomandările redacției