zile SofroneaÎn prima sâmbătă din august, la Șofronea s-a sărbătorit, în organizarea administrației comunei – respectiv a Primăriei și a Consiliului Local „Ziua comunei Șofronea“. Au fost așteptați, alături de localnici, toți cei care au rădăcini în această frumoasă comună aflată la doar câțiva kilometri de Arad.
Sărbătoarea a început în jurul amiezii, iar puțin după ora 14, pe o căldură de vară aprigă, primarul Ioan Babău a adresat cuvântul de bun venit de pe scena în aer liber amenajată în fața Primăriei.
„Este pentru prima dată când sărbătorim ziua comunei acum la început de august, într-o zi de sâmbătă, pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor localnicilor, care au ce­rut acest lucru și sperăm să fie de bun augur. Frumosul program ce va urma a fost sponsorizat de primăria comunei dar mai ales de numeroși sponsori, care au dorit ca această sărbătoare să fie una memorabilă“ a spus printre altele edilul șofronean.
Programul cultural-artistic a cuprins, pe lângă evoluțiile copiilor de la Grădiniță și a elevilor de la Școala „Virgil Iovănaș“ din Șofronea, și câteva nume cu sonoritate precum: formația Sonor din Șofronea; solistul Radu Fofiu cu formația sa din Șofronea; formația Armonia din Arad; ansamblul de dansatori de la Casa de Cultură din Curtici; solistul Gabi Bârsăuan cu formația și ansamblul Iedera din Macea; solista Florentina Popa; muzică ușoară cu: tânăra solistă Bianca Costea din Șofronea și mai apoi cu Raluca Maxim și formația Party Mix, tot din Șofronea.
Artificiile au luminat cerul comunei spre miezul nopții, după care a urmat balul în aer liber cu solistul Florin Opri­țescu și formația sa.

Recomandările redacției