Locuitorii din trei comune nu vor mai bate drumurile pentru acte

0
520

DSCF3240Peste 8.000 de locuitori ai comunelor Beliu, Archiş, Craiva şi Hăşmaş  vor beneficia de Serviciului de Evidenţă a Persoanelor. Noua unitatea a fost inaugurată ieri de conducerea Consiliul Judeţean Arad.„Este unul dintre proiectele pe care mi le-am propus în acest mandat şi mă încearcă un sentiment al muncii împlinite. Am început demersurile pentru realizarea acestui serviciu în anul 2012. A fost o muncă deosebită în care am fost sprijinit de angajaţii primăriei, dar şi de colegii mei, primarii din Archiş, Craiva şi Hăşmaş, care au înţeles însemnătatea acestui serviciu”, a afirmat Pavel Ţica, primarul comunei Beliu.

Locuitorii nu vor mai fi nevoiţi să bată drumul câţiva zeci de kilometri, cât ar fi făcut în plus dacă ar fi fost nevoiţi să se deplaseze la Ineu.

„Prin acest serviciu, Direcţia de Evidenţă a Populaţiei a venit în sprijinul cetăţenilor, cât mai aproape de aceştia, astfel încât să se evite timpul pierdut şi cheltuiala aferentă până la Ineu, unde era cel mai apropiat Serviciu de Evidenţă a Persoanei. Am reuşit să facem din comuna Beliu un centru zonal care să deservească necesităţile cetăţenilor, legate de infrastructură şi de servicii”, a precizat, la rândul său, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„În 2005, când am început activitatea de extinderea a acestor servicii, ele erau doar 9 în întreg teritoriul judeţean. Am deschis cel de-al 19-lea serviciu, pentru care am asigurat pregătirea de specialitate a celor care vor lucra aici şi am făcut toate demersurile specifice necesare pentru înfiinţare”, a afirmat, la rândul ei, Cristina Vlad, director executiv al Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei.

Paula Crăciun

Denis Cicortaş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.