Satul Vânători este o localitate aflată la aproximativ 60 de kilometri de municipiul Arad, cu toate acestea mulți locuitori se plâng că sunt privați de unele utilități indispensabile vieții de zi cu zi. Așadar în urma telefoanelor primite la redacție, câțiva localnici spun că de mai bine de un an nu au suficient curent de la rețea ca să folosească aparatura electrocasnică din gospodării. ,,De un an ne chinuim așa. Nu putem folosi nici măcar mașina de spălat, pentru că nu are suficient curent să pornească”, se plânge un localnic. ,,Dacă vreau să folosesc circularul să tai un lemn nu pot. Noi suntem oameni în vârstă nu se poate sta așa”, spune localnicul. Oamenii au încercat să facă tot felul de sesizări, care din păcate până la această oră au rămas fără răspuns.

Sătenii nemulțumiți au contractele făcute cu furnizorul Enel și au încercat să sune la numerele afișate de acesta pentru derajamente, însă din păcate nimeni nu răspunde. ,,Am fost până la Chișineu-Criș, am primit și de acolo un număr de telefon, cred că e de la București, sun dar nu răspunde nimeni, de un an de zile”, spune un alt sătean. Localnicii se plâng că această problemă trenează de luni bune și nu reușesc nici măcar să facă plângere, că nimeni nu –i ascultă. ,,E o bătaie de joc ce se întâmplă la Enel. Bine că facturile sunt tot mai mari”, spune revoltat un pensionar din sat.

 În zonă sunt și crescători de animale care au nevoie de curent electric, atât pentru alimentarea cu apă cât și pentru măcinat la animale, toate aparaturile fiind pe curent electric. ,,Nu pot folosi nici măcar hidroforul pentru apă , nu se poate așa ceva. Si de atâta vreme nimeni nu ne dă nici un răspuns”, spune un locuitor din sat.

De parcă nu ar fi suficient că nu pot să-și folosească unele aparate care au nevoie de electricitate, și bruma de curent care le vine de la rețea se întrerupe aproape zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi. ,,Se oprește curentul pentru câteva secunde și pornește iar. Ne strică tot ce mai avem prin casă pe curent. Și acest lucru se întâmplă în mod repetat. De parcă am fi în vârful muntelui nu la doi pași de Arad”, spune supărat un alt cetățean.

Am sunat și noi pe numărul pus la dispoziție de furnizorul de energie , pentru deranjamente, însă din păcate, la fel ca cetățenii din Vânători am rămas fără răspuns.

Singura soluție rămasă localnicilor este să depună plângeri la Oficiul pentru Protecția Consumatorului în speranța că măcar așa lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

Recomandările redacției