Locuitorii din zona Boul Roșu, înfricoșați de drogații „zombie“

1
1236

Drogul „zombie“ se consumă la greu la Arad, dovadă fiind mai multe ipostaze chiar imortalizate, în care au fost surprinși consumatorii. Găsiți în poziții care par să sfideze legea gravitației, agățați de garduri, țintuiți în aceeași poziție și practic deveniți „legumă“, tinerii consumatori ai acestui drog au fost văzuți în mai multe zone din Arad. Nu vorbim doar despre cele rău famate, Aradul fiind chiar într-un „top“ național după cartiere periculoase, ci și de zone considerate sigure, în preajma blocurilor și în parcuri. Însă, mai nou, zona „roșie“ în care își fac veacul drogații „zombie“ este Boul Roșu. Sună ca-n filmele de groază, dar acești „zombie“ umblători îi înfricoșează pe cei care stau în această zonă. Ca și cum cerșetorii, drogații cu aurolac și bețivanii n-ar fi destui ca o zonă să poată fi considerată periculoasă, acum drogații „zombie“bagă în sperieți arădenii.

Ceea ce se vede pe străzi este doar o mică parte din rețeaua dezvoltată în jurul acestui drog de sinteză.

Drogul „Zombie“ se aseamănă potrivit specialiștilor cu „Spice” e o mixtură de chimicale, făcută în laborator, creată pentru a reproduce efectele cunoscutei substanțe psihoactive care se găsește în marijuana, THC (tetrahydrocannabinol).Unii dintre consumatori au 13 – 15 ani, iar urmările sunt tragice.

Locuitorii din zona Boul Roșu trag un semnal de alarmă vizavi de ce se întâmplă aici. Oamenii arată cu degetul spre autorități susținând că cei abilitați să facă ordine sunt pasivi și închid ochii la ce se întâmplă. „Când m-am întors de la muncă seara, în stația de autobuz am văzut un drogat «zombie» căzut pe jos, iar la mai puțin de 10 metri, un altul care bălea pe niște trepte. Dimineața am văzut alți doi căzuți, lângă gardul grădiniței Teba, aproape de niște copii care se jucau. Este ceva de neimaginat ,cum poliția parcă habar nu are. (…)Seara este plin de dealeri de droguri și drogați, cerșetori și hoți. Pare că nouă locuitorilor din zonă nu ne este dat să ne simțim în siguranță, pentru că cei ce trebuie să facă «curățenie» parcă nu văd! Cine își asumă răspunderea dacă aici se întâmplă ceva?!Plătim taxe și impozite din care se plătesc salariile agenților de ordine“, susține A.F, o arădeancă care locuiește în zonă.

Așteaptă intervenția autorităților

Un arădean care a reclamat situația la poliție susține că i s-a răspuns că, din păcate nu sunt destui agenți ca să poată acoperi toate zonele. Oamenii își manifestă indignarea și supărările pe rețelele de socializare. Aici se sfătuie cui și cum să se adreseze, de ce zone să se ferească.

Chiar dacă nu este vorba doar de frică, imaginea celor „paralizați“ de drog este ceva ce nu îți dorești să vezi. „Am văzut doi tineri în stare de legumă, pe jos, lângă bloc. Unul era cu pantalonii pe vine, seara când încă nu se întunecase. Eram cu fetița mea, de șapte ani și a trebuit să vadă și ea așa ceva, cu toate că am încercat să evităm cât am putut“, spune Mirela C.

„Boul Roșu devine un fel de «Rahova», de Ferentari. Trebuie doar să ai ochi și voință ca să iei măsuri. Așteptăm jandarmii să vină să ia măsuri“, spune Mircea, un arădean care stă în zona Boul Roșu.

Mulți dintre tinerii drogați cu „zombie“ sunt în stare de catatonie (n.a lipsă reacție la stimuli). Alții, potrivit specialiștilor pot deveni agresivi.

Drogul „Zombie“, un fel de marijuana sintetică și extrem de nocivă poate avea consecințe devastatoare asupra organismului celor care îl consumă. Consumul acestui drog produce o creştere a metabolismului, cu temperatură foarte mare, cu tahicardie, posibil cu insuficienţă renală, dar mai ales cu problemă de oxigenare a creierului şi inimii. În timp ce pericolul de moarte poate deveni iminent, cei care se droghează pot rămâne cu sechele neurologice și psihice pe viață.

1 COMENTARIU

  1. Autoritatiile nu au ce sa le faca in acest sens pentru ca acel drog este legal. Asta-i legea, iar ei doar o aplica. Cei care se drogheaza nu sunt de condamnat pentru ca oamenii sunt victime care fac alte victime si cu asta am spus tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.