Locuitorii dintr-o comună arădeană sunt revoltați, după ce un cuplu refuză să stea în autoizolare

0
2074

După cum era de așteptat, unii români nu se conformează nici măcar minimelor măsuri pentru limitarea extinderii coronavirusului. Iar dacă în oraș, autoritățile încearcă să țină sub control lucrurile, în mediul rural situația ar putea oricând scăpa de sub control. În timp ce în vămi, unii români își asumă fals în declarații, doar ca să intre în țară, cei care trebuie să stea în izolare impusă, sfidează regulile.

Locuitorii din Groșeni, comuna Archiș sunt panicați, după ce, un bărbat întors din Italia de doar trei zile, nu respectă măsurea cerută de autorități și anume izolarea. Redacția noastră a fost semnalată în legătură cu acest caz, întrucât locuitorii se tem pentru sănătatea lor.

Cuplul stabilit în Groșeni de câțiva ani nu se conformează solicitării făcute de autorități, pentru autoizolare pentru două săptămâni. Bărbatul s-a întors din Italia (Bologna) de trei zile cu un autocar. Din informațiile pe care le avem, acesta împreună cu ceilalți călători au fost chestionați la frontieră. Acestora li s-a comunicat să stea în autoizolare și să păstreze legătura cu autoritățile în cazul în care, starea de sănătate li se alterează. „A povestit că în vamă i s-a luat temperatura și i s-a spus să stea două săptămâni în casă izolat. De când a venit, omul se plimbă în continuu prin sat și stă la bar, unde bea și povestește ce a făcut prin Italia. Ba chiar a povestit că a văzut diverse lucruri acolo, de când cu măsurile împotriva coronavirusului. A spus că i s-a spus să stea acasă, dar că el n-are nimic. Că dacă în vamă nu i s-a impus mai mult, el nu stă în casă. Și el și și femeia cu care locuiește se plimbă toată ziua“, spune o localnică.

Altercație în localitate

Ca și cum lucrurile n-ar fi destul de grave, bărbatul a arătat semne de violență atunci când ceilalți locuitori l-au pus în gardă că nu va mai fi primit în bar și magazin. Oamenii spun că obișnuiește să bea și cum a fost văzut și în stare de ebrietate a fost poftit afară dintr-un local de pe raza comunei.  „Când a fost scos din bar afară și i s-a spus să plece acasă s-a enervat și a intrat înapoi. A fost chemată poliția dar nu i s-a făcut mare lucru. S-a sunat la Direcția de Sănătate Publică și cei de acolo au spus același lucru – că trebuie să stea în autoizolare. Până la urmă, proprietarul localului s-a dus la postul de Poliție din Beliu, ca să sesizeze problema. Au luat apoi cei de la poliție legătura cu omul acesta întors din Italia și i-au spus să dea declarație pe propria răpundere. El tot este văzut prin comună pentru că merge la alte localuri. Ne facem probleme pentru că avem copii. Aici și salvarea ajunge cu dificultate dacă sunt probleme. Nu înțelegem de ce nu se iau măsuri ca aceștia să țină cont de reguli“, povestește femeia.

Săptămâna trecută, Direcția de Sănătate Publică a prins prin verificări alți doi cetățeni care nu au respectat autoizolarea și i-a amendat. În legătură cu cazul de la Groșeni, redacția noastră a sesizat DSP Arad.

Reamintim că, persoanele care s-au întors din zonele afectate de coronavirus și care sunt chestionate în ultimele două zile la frontiere sunt trimise în carantină. În afara acestora, pentru pe puțin câteva sute de cazuri din județ fusese stabilită impunerea autoizolării. Rămân semne de întrebare și vizavi de asigurarea celor necesare de către autorități, pentru locuitorii din rural, plasați în autoizolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.