În urmă cu aproximativ doi ani de zile, zeci de localități, orașe și comune întregi, din județul Arad se confruntau cu o criză a gunoaielor. Operatorii de salubritate nu au mai ridicat deșeurile cu lunile, iar prefectura a fost nevoită să instituie starea de urgență.

Situația a devenit atât de îngrijorătoare pentru sănătatea locuitorilor din județ, încât a fost nevoie chiar de intervenția promptă a Ministerului Sănătății, pentru ca problemele să nu degenereze într-o criză de sănătate publică.

Se pare însă că liniștea locuitorilor din județ este de scurtă durată, pentru că problemele legate de neridicarea gunoaielor revine, din păcate, în forță.

„Am fost informați din nou de către reprezentanții firmei care ridică deșeurile că nici astăzi, 23 septembrie 2022, din comuna Gurahonț și din informațiile pe care le avem nici din unele comune vecine, nu au fost ridicate gunoaiele. Cu toate că am solicitat reprezentanților firmei, la cel mai înalt nivel, să adune astăzi deșeurile populației, în condițiile în care Primăria Comunei Gurahonț este la zi cu plățile la firma prestatoare, acest fapt nu s-a întâmplat și, mai mult, nici nu ni s-a comunicat un motiv.

Întrucât Comuna Gurahonț face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Judetul Arad” am solicitat intervenția conducerii ADI pentru a se reveni la un program regulat de ridicare a deșeurilor în comună, iar dacă situația va persista vom sesiza și alte autorități în domeniu pentru aplicarea de sancțiuni, mergând până la rezilierea contractului, care însă nu se poate face doar de Primăria Comunei Gurahonț.

În final, dorim să vă asigurăm că această problemă care a devenit spinoasă este în atenția administrației publice locale a Comunei Gurahonț si se încearcă remedierea situației cât și alte soluții legale ce pot fi luate în regim de urgență“, anunță primăria Gurahonț.

Articol precedent: https://www.glsa.ro/mormane-de-gunoi-neridicat-la-sebis-autoritatile-sesizeaza-ministerul-sanatatii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției