Locuitorii judeţului îşi pot face analizele având la dispoziţie aproape cinci milioane de lei

0
332

analizeNumărul furnizorilor de servicii medi­cale paraclinice, aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Arad, este de 28, din care 19 laboratoare de analize medicale, un laborator de histopatologie, trei furnizori de radiologie şi imagistică medicală. Doi furnizori sunt din alte judeţe pentru că furnizorii de pe raza judeţului nostru nu dispun de capacitatea tehnică de a efectua analize medicale precum scintigrafie, angiocoronarografie CT, colonoscopie virtuală CT, bronhoscopie virtuală CT. Alţi trei furnizori au contract cu CAS pentru efectuarea PET-CT, investigaţie recomandată numai pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice.
Suma aprobată prin fila de buget pentru specialităţile paraclinice este de 4.860.960 lei, fiind reţinută la nivelul CAS Arad rezerva de 10%, iar pentru efectuarea PET-CT, suma alocată este de 56.000 lei, respectiv 14 investigaţii.
„Pentru a intra în relaţie contractuală cu CAS Arad furnizorii de servicii medicale paraclinice – laboratoare de analize medicale trebuie să fie autorizaţi şi evaluaţi şi să facă dovada posibilităţii de a efectua investigaţii paraclinice“, declară dr. Gheorghe Domşa, directorul CAS Arad.
Laboratoarele de radiologie şi ima­gistică medicală trebuie să facă dovada că toată durata programului de lucru declarat este acoperită prin prezenţa unui medic de specialitate. De asemenea, trebuie să facă dovada îndeplinirii criteriului de calitate prevăzut de reglementările în vigoare pentru toate punctele de lucru ce urmează a fi cuprinse în contractul de furnizare de servicii radiologie-imagistică medicală, pe toată durata de valabilitate a contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.